Hyresbostäder bygger trähus i Skärblacka

Stor efterfrågan på hyresrätter i Skärblacka gör att Hyresbostäder satsar på 30 nya lägenheter. " Uthyrningsstart är planerad under mars månad", säger Lars Löfgren, Hyresbostäder.

Så här kan de nya lägenheterna komma att se ut i Skärblacka!

Så här kan de nya lägenheterna komma att se ut i Skärblacka!

Foto: Illustrationsbild från liknande projekt (BoKlok) i Gnesta

Fastighets- & byggnadsindustri2019-12-03 15:44

Det är BoKlok som blir entreprenör och byggstarten planeras till början på 2020. Om allt går som det ska är det inflyttning någon gång i årsskiftet 2020/2021.

– De nya husen följer den befintliga detaljplanen vilket varit en viktig del i beslutet att nu bygga nya bostäder i Skärblacka. Efterfrågan på hyresrätter är stor på orten, och när vi nu dessutom kan komma igång snabbt, välja hållbara byggmaterial som trä och använda oss av det investeringsbidrag som finns via Boverket blir också hyresnivåerna väldigt attraktiva, kommenterar Lars Löfgren, marknadschef Hyresbostäder.

De totalt 30 nya bostäderna kommer fördelas på tolv ett rum och kök, tolv två rum och kök och sex tre rum och kök. 

– Det blir modern och hög standard med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare som standard i varje lägenhet. Tvåorna och treorna har antingen altan eller balkong. Parkeringsplatser anordnas i anslutning till husen.

Hyresnivåerna ska förhandlas, men baserat på investeringsbidragets normhyra om 1 450 per kvadratmeter så kommer en tvåa att hamna strax över 7000 kronor per månad. En trea landar runt 9 000 kronor per månad. Mark- och grundläggningsarbeten kommer att påbörjas efter årsskiftet och beräknad inflyttning är runt årsskiftet 2020/2021. 

– Uthyrningsstart är planerad under mars månad. Vi kommer att bjuda in till informationsträffar en bit in på det nya året, avslutar Lars Löfgren.

Karta: Skärblacka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!