Det har varit en minst sagt turbulent höst i Vita Hästen.

I slutet av förra veckan meddelade klubbledningen förändringar inom organisationen.

Fredrik Jensens plötsliga sorti var den stora nyheten.

Artikelbild

| Yvonne Anglesjö, ordförande i Vita Hästen.

– Fredrik ska ersättas men det är inte säkert det blir en vd, kanske en klubbdirektör i stället, fortsätter Yvonne Anglesjö, ny hockeybas sedan i somras.

Vad söker ni?

– Det är viktigt att få in en bra ledarperson, gärna med marknadsintresse. En utåtriktad person, det behöver inte vara en hockeykille. Den sportsliga kompetensen har vi redan hos Niklas (Czarnecki, Hästens sportchef).

Den korta ordförandetiden har kantats av mycket arbete under en tid då väldigt mycket hänt i föreningen.

– Lite mer än jag trodde, medger entreprenören Yvonne Anglesjö, som nu kommer att ägna sig åt Hästen på heltid den närmaste tiden.

Mer arbete på färre huvuden.

Det är den omedelbara konsekvensen av omorganisationen i Vita Hästen.

En av dem som räknar med att kavla upp ärmarna är styrelseledamoten Conny Gyllander.

Den förre stjärnmålvakten har inget emot att dubbelarbeta en tid.

– Fördelen är ju att beslutsvägarna kortas ned med en styrelse i stället för två. Samtidigt kräver det såklart en utökad kompetens att plötsligt sitta i en bolagsstyrelse, inser Gyllander, som annars vurmar för ungdomssidan.

Han medger att den varit eftersatt.

– Vi ska försöka bygga upp det vi tappat. Det blir inte klart i morgon eller i övermorgon, men om ett par år ska det se bättre ut. För en utomstående kan läget se rörigt ut i Hästen, men trenderna är positiva. Vi har ledare och ungdomar som vill spela. Vi ser fler tjejer komma också.

Vad är problemet?

– Istider. Det är en ständig jakt.

Här hade Conny Gyllander och Vita Hästen hoppats på positiva besked från kultur och fritid. Tanken var att bygga tak över uterinken vid Stallet (som en "carport") och förlänga säsongen för banan.

Nämnden gjorde ett äskande till kommunstyrelsen om att sätta av pengar i nästa års budget.

– Tyvärr togs den bort när budgeten spikades i månadsskiftet oktober/november, säger enhetschefen Viktor Månsson till Folkbladet.

Nu får man hoppas att pengarna (kostnadsprognosen ligger på 5-9 miljoner kronor) öronmärks i 2018 års budget i stället.

– Vi i nämnden har prioriterat is- och vattentider men tajmingen är dålig. Det är ett enormt ogynnsamt byggläge, kostnaderna har gått upp med 50-80 procent på fem-sex år, säger Viktor Månsson.