Laddar...

Äntligen lite nya avsnitt

TV-krönika Snart är helgernas reprisfest över och vi får äntligen lite säsongspremiärer i veckan som kommer.

Ett program med lokal anknytning gick i går och finns på SVTplay: Segern – Let's make history. Det är en dokumentär om det svenska damgolfundret och givetvis figurerar då Finspångstjejen Lotta Neumann.

Annars verkar Åbytjejen Aina sitta säkert i Paradise Hotel. I julspecialen fick vi se henne bekräfta att tjejer faktiskt bajsar. Det verkade som att det var en överraskning för en del tittare (kommentarerna på Flashback skvallrar om det) så alldeles onödig var kanske inte inslaget, men nästan. Produktionen kan inte ha mycket att komma med om det är vad man har att bjuda på i form av bortklippta scener ...

Redan ikväll är det säsongspremiär för Revenge (TV3). När säsong tre nu drar i gång (med två avsnitt på raken) har Emily formulerat om sin hämndplan. Intrigerna blir fler och serien börjar nu blir ganska såpopera-aktig, på gott och ont.

På lördag visar SVT en dokumentär om rapparen Petter som har många järn i elden. Petter -– ingen jävla semester undrar var artisten Petter tar vägen när han också lanserar vin, öppnar restaurang, springer maraton och föreläser. Det känns lite som en trend att alla människor inte bara får vara bra på en sak utan ska kunna göra lite allt möjligt. Undersköterskor ska också städa och laga mat, snabbköpskassörskor ska också vara banktjänstemän, lärare ska vara administratörer och artister vara vinkännare. När det gäller artisterna så känns det mindre påtvingat än arbetssituationen för lärare eller undersköterskor men trenden finns där. Det räcker inte att kunna bara en grej.

På tisdag är Hart of Dixie tillbaka i Kanal 5 med en ny säsong, eller snarare andra halvan av andra säsongen. I USA har åtta avsnitt av säsong tre visats så Kanal 5 ligger en bra bit efter. Serien är ganska trivsam med lite knasiga karaktärer så det är synd att Kanal 5 schabblar bort den.

Scandal tycker jag var en av förra årets bästa serier och på onsdag fortsätter säsong två på Kanal 5. Serien är bra och än bättre blir den i säsong tre. Den

är mörk, ryslig och spännande, tycker jag. Politik på ett sätt vi inte vanligtvis ser och det finns gott om starka kvinnliga karaktärer som faktiskt kan prata med varandra utan att det handlar om det motsatta könet och romans.

Trettondagshelgen står för dörren och traditionellt betyder det lustspel/operett från Helsingborg. Förr om åren var det Nils Poppe numera Eva Rydberg. På måndag visar SVT ett nyinspelat porträtt av Eva Rydberg. Hon har gjort allt möjligt på scen under sin karriär innan hon landade på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Årets föreställning därifrån är 'Allo allo 'emliga armén som visas senare samma kväll i samma kanal.

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
LEDARE
NORRKÖPING
FINSPÅNG
SPORT
Maklaranons bostad

Övre Lagnö 15
S:t Anna - Lagnö
2 695 000 kr

Luntgatan, trapphus 1
Norr - Vid Folkpa...
1 740 000 kr

Grips Väg 4
Vikbolandet / M...
450 000 kr
KULTUR & NÖJEKonferensguiden
Charter
LMS
Hotel
Nu kan Du vara med och skapa nya Folkbladet.se
Anmäl dig här:  folkbladet.se/fokusgrupp