Varg siktad nära Stegeborg

NORRKÖPING En varg dödade en kokalv i närheten av Västervik i torsdags. Och i fredags observerades en varg i närheten av Stegeborg.- Jag har fått rapporter om båda händelserna, men tror inte att det rör sig om samma varg, säger Lasse Ståhl, jaktledare för jägarna som har tillstånd att skjuta "Vikbolandsvargen".

Vad kan du berätta om observationen i Stegeborg i fredags?

- Den skedde vid Degerhov, en bit från Stegeborg på den sidan Slätbaken. Det ser jag som en säker vargobservation, eftersom den gjordes av en hustru till en jägare.

Hur såg hon vargen?

- Den låg och "solade" högst upp på ett berg, när hon kom och gick i skogen för att plocka svamp. Och efter den observationen blev hon så skärrad att hon gick hem direkt.

Inte samma varg
Men hon lär väl inte ha behövt vara rädd för en vargattack?

- Nej, nej, vargen är inte farlig för människor, utan att hon gick hem var nog bara en reaktion på att hon blev lite tagen av att ha stött på vargen.

Men du tror inte det är samma varg, som den som dödade en kalv i Västervik?

- Nej, det tror jag inte, utan vår varg brukar röra sig i området mellan Vikbolandet och Valdemarsvik och verkar ha fått ett gångstråk fram och tillbaka i det området.

Hur länge har ni tillstånd att skjuta vargen?

- Till och med den 30 september har vi fått tillstånd att skjuta den, om vi upptäcker den när den går till attack mot tamdjur. Så vi håller koll i första hand månaden ut.

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
LEDARE
NORRKÖPING
FINSPÅNG
SPORT

Premiärförlust för Dolphins: "Stod för mycket på hälarna"

-Vi står för mycket på hälarna, säger Lasse Johansson.
Maklaranons bostad

Orangerigatan 1B
Centralt
1 275 000 kr

Bovägen 11
Regna
295 000 kr

Grymön 223
Grymön
375 000 kr
KULTUR & NÖJEKonferensguiden
Charter
LMS
Hotel
Nu kan Du vara med och skapa nya Folkbladet.se
Anmäl dig här:  folkbladet.se/fokusgrupp