Helgens träningsmatcher

SPORT

Assyriska–Torstorp 0–3 (0–2)
Assyriska kom från en stark insats mot Smedby.
– Vi hade inte samma tändning nu. Kanske att det var på 80 procent, säger tränaren Roger Lönn.
Nyförvärvet Paul Chamoun från Sylvia visade att han kommer att bli nyttig och smällde in två mål.
Även Vedran Dakic som matchades som mittfältare var bra.
– Fredrik Daagh i målet var stark i luften och räddade ett friläge, berömmer Roger Lönn som närmast får se sitt lag mot Nyköpings Bis.
Målen, Syrianska: Paul Chamoun 2 och Murat Nison.

Söderköping–Oskarshamn 0–3 (0–2)
Skador och sjukdomar härjar i SIK-truppen. Det märktes i lördagsmatchen.
– Ja, vi tvingades att fylla på med en rad U-spelare för att över huvud taget få ihop lag. Med tanke på förutsättningarna såg det okej ut, tycker lagledaren Olle Dahm.
Efter en lite svagare första halvlek lyfte Söderköping upp spelet i andra halvlek utan att lyckas att spräcka gästernas nolla.
Med det nya konstgräset på Vikingavallen får SIK spela samtliga träningsmatcher hemma. Närmast mot Värmbol.

 

Derby–Eneby 3–2 (1–1)
Förlusten till trots var det ett styrkebesked av Eneby.
– Det var nog bland de bästa vi presterat. Det var en riktigt bra match, precis den genomkörare vi ville ha, säger Anders Hellberg, EBK-tränaren.
Erik Rydgren var bra i ett överlag stabilt Eneby som sticker till Åland fredag-söndag på träningsläger.
Målen, Eneby: Erik Rydgren och Adam Nilsson.


Eneby–Svärtinge 3–2 (1–0)
16 man luftades ur Enebytruppen.
– Svärtinge kontrade in två bollar i slutet. Annars såg det ganska bra ut. Första var riktigt bra, säger EBK-tränaren Anders Hellberg.
Målen, EBK: John Carnock, Alexander Brunelius och Fahrudin Mahovic.

 

Kenty–Eneby dam 4–0 (2–0)
Första matchen för Eneby. Dessutom med en tung träningsperiod i kroppen.
– Kenty var bättre och starkare, men det var nyttigt för oss att komma ut på stor plan efter att ha hållt till i tältet, säger Lars-Inge Ohlsson.
Fem nya tjejer tog plats i Enebys lag. Fyrbackslinjen med Marie Larsson och Maria Gustavsson klarade sig bra mot det vassa motståndet. 

 

Kimstad GoIF-Finspångs FK  0-3 (0-1)
Finspångs FK spelade i helgen träningsmatch mot Kimstad GoIF borta. På en lerig grusplan vann man med klara 0-3, efter 0-1 i halvtid. Finspångs tränare Stefan Strandberg var mycket nöjd med både spelet och resultatet.
– Jag är helnöjd med hur killarna genomförde matchen, det inte var direkt lättspelat, säger han.
Kimstads nye tränare Mikael Pressfelt lägger inte så mycket i att man förlorade. Det var första matchen på stor plan, och i inledningen av matchen tvingades man möblera om i laget på grund av två tidiga skador.
– Flera fick spela på ovana positioner, säger han. Det var första gången på stor plan och det blev inte mycket till spel på den svårsprungna planen. Utifrån det så är jag ändå nöjd med matchen.
Målen: 0-1 Jonny Andersson, 0-2 Ola Pynnenen, 0-3 Kristian Asplund

Lotorps IF dam-IK Tun  2-1 (1-1)
Lotorps damer spelade i helgen sin andra träningsmatch för säsongen. Man vann den med 2-1, avgörande målet slog Emma Björn in i öppet mål. Det var ett mer rutinerat IK Tun man mötte, och gästerna kopplade greppet på Lotorp i den första halvleken. De gjorde också 0-1 rättvist.
– De hade fler äldre spelare med sig med rutin, säger tränaren Maria Andersson. Vi blev pressade i första halvlek då de rullade ut oss.
Extra plus till Anna Persson, Emma Björn, Evelina Karlsson och Felicia Wikman

 

Lotorps IF herr -KFUM Trix 3-1 (2-1)
– Det var en bra inställning hos grabbarna, framför allt var det skönt att få komma ut på stor plan och spela, säger lIFS Veijp Laitinen.
Matchen bjöd inte på något skönspel direkt. Det var Trix som ägde mest boll, men Lotorp som gjorde målen. Två hemmamål föll i den första halvleken, Jonas Randleff gjorde båda, innan Trix reducerade till 2-1 på straff strax innan halvtid genom Jonas Tellander. Lotorp ökade sedan på till 3-1 i den andra halvleken genom Robert Eriksson.
KFUM Trix tränare Mikael Karlsson är nöjd trots förlusten.
– Vi hade stort bollinnehav, men var lite trubbiga framåt. Vi skapade inte speciellt mycket, men det kommer nog med tiden.

 

Smedby AIS U-Sonstorps IF   3-0 (1-0)
Smedbys U-lag träningsmatchade mot Sonstorps A-lag i helgen. Det yngre Smedby vann med klara 3-0, tränaren Mujo Zelic var naturligtvis mycket nöjd efter matchen.
– Det var ett riktigt bra division 4-lag vi mötte, konstaterar han. Många tuffa närkamper och bra omställningar. Vi mötte Dagsberg förra helgen och vann, men Sonstorp var ett mycket bättre lag. Därför känns det extra roligt att de här unga spelarna i laget står upp så bra mot äldre spelare.
Extra plus i Sonstorp får Erik Sedin, som spelade back i första och central mittfältare i andra, och klarade båda galant.

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
LEDARE
NORRKÖPING
FINSPÅNG
SPORT
Maklaranons bostad

Ånestadsgatan 6
Smedby / Brånne...
2 995 000 kr

Trestegsgatan 91
Kaffebacken / Ektorp
975 000 kr
KULTUR & NÖJEKonferensguiden
Charter
LMS
Hotel
Nu kan Du vara med och skapa nya Folkbladet.se
Anmäl dig här:  folkbladet.se/fokusgrupp