Uppsnappat: Nya namn till Hultsfred

Artistuppbådet på sommarens Hultsfredsfestival (14-16 juni) har fått ett fylligare utseende. I onsdags presenterade arrangerande Rockparty de åtta nya akterna, brittiska Faithless, Ladytron och Ed Harcourt, samt svenska Yvonne, Ordkrig med gäster, USCB Allstars, Göteborgs Kungliga Soundsystem feat Jogi samt Headplate.
Biljettförsäljningen till festivalen rapporteras gå snabbare än de senaste åren och den nöjde Rockpartyordföranden Patrik Axelsson kallar festivalprogrammet för ett av de bästa någonsin. (TT Spektra)

<B><font size=3>Millencolin guld värt i Australien</B></font size=3>
Landets hemligaste stora musikexport, Örebropunkarna Millencolin, har nått guldstatus i Australien med sitt senaste album "Pennybridge Pioneers". Det är framför allt bandets ivriga turnerande som börjat betala av sig. Senaste turnén avslutades på en festival i Brisbane, där de spelade inför 35 000 personer.
I juli ska Millencolin åka runt USA som förband till Offspring. Därefter påbörjas arbetet med den nya skiva som förhoppningsvis ska följa upp framgångarna med "Pennybridge Pioneers" som sålts i totalt 1,3 miljoner exemplar världen över. Den nya skivan beräknas vara färdigt för release till våren nästa år. (TT Spektra)

<B><font size=3>Klart med städer i "Stadskampen"</B></font size=3>
Sofia Eriksson, Staffan Ling och Thomas Ravelli åker även denna sommar landet runt med det direktsända TV4-programmet "Stadskampen". Åtta städer ska avverkas på lika många veckor och först ut är Helsingborg där "tävlingarna" hålls fredagen den 27 juli. Sedan följer Malmö, Luleå, Umeå, Västerås, Örebro, Lidköping och Skövde fredagarna därpå.
Som vanligt tävlar varje stadslag två gånger, en gång hemma och en borta. (TT Spektra)

<B><font size=3>Friends hotell under bevakning</B></font size=3>
Polisen i Köpenhamn befarar terrorattack mot det hotell där Friends bor. Hotellet bevakas dygnet runt. Anledningen är att Israels tävlande Tal Sandak bor här med sin delegation. Aftonbladet skriver att de tävlande i schlager-EM bor utspridda på diverse hotell i Köpenhamn, men att hotell Phoenix i Nyhavn är det enda som klassas som ett så kallat säkerhetshotell av den danska polisen.
Friends turnéledare Jan Andersson är inte speciellt oroad.
- Vi har inte reflekterat över det här. Men man vet ju vilka problem som finns i Mellanöstern just nu, säger han.
(TT Spektra)
Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
LEDARE
NORRKÖPING
FINSPÅNG
SPORT
Maklaranons bostad
KULTUR & NÖJEKonferensguiden
Charter
LMS
Hotel
Nu kan Du vara med och skapa nya Folkbladet.se
Anmäl dig här:  folkbladet.se/fokusgrupp