Gangsterrappare spelade in i tingsrätten

Inspelningen av rapparen Z:Es video i Södertörns tingsrätt med advokater som statister väckte stor uppmärksamhet. Nu har videon släppts.

Rapparen Z.E spelade in musikvideon till låten Superstar i Södertörns tingsrätt med advokater som statister.

Rapparen Z.E spelade in musikvideon till låten Superstar i Södertörns tingsrätt med advokater som statister.

Foto: Skärmdump Youtube.

Nyheter2020-03-06 14:19

Z.E, tidigare dömd till fängelse för grov stöld, spelade in en mycket omtalad musikvideo  i Södertörns tingsrätt med advokater från Bastling & Partners, Olsson Lilja Advokater och BLOCK som agerar statisters.

Tillstånd hade man  fått i december, för något som skulle vara ett "rättegångsspel".

Södertörns tingsrätt godkände att en video skulle spelas in i en av rättssalarna.

– Vad jag förstått kom den här förfrågan via en advokat som, vad jag förstått, har gott rykte och som brukar förekomma i domstolen i olika roller. Jag fick även information om att fler advokater skulle delta i det här rättegångsspelet och de fick ett positivt besked från oss, säger Eva-Lena Norgren, lagman på Södertörns tingsrätt till Aftonbladet.

"Håll käften i rätten, Jag knullar shunon, mittfingret till polisen, det du tjänar om året, det vad jag tjänar på lördag" är delar av texten i den inspelade videon.

Norrköpings tingsrätt är det inte möjligt att hyra domstolslokaler eller spela in någon video.

– Det är bara domstolar som kan boka och låna våra lokaler, inte någon privatperson, advokat eller annan myndighet, säger Kristian Borgström, säkerhetsansvarig vid tingsrätten i Norrköping.

De advokater som agerade statister i rapparen Z.E:s video till Superstar i Södertörns tingsrätt anmäldes till advokatsamfundets disciplinnämnd, men nämnden kom tidigare i år fram till att de inte brutit mot god advokatsed. Men nu när videon är släppt kan frågan lyftas igen.

Här är det stopp att hyra lokaler, säger Kristian Borgström, säkerhetsansvarig vid Norrköpings tingsrätt.
Här är det stopp att hyra lokaler, säger Kristian Borgström, säkerhetsansvarig vid Norrköpings tingsrätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!