Brutala rånarna fortfarande på fri fot

Under fredagskvällen blev en kvinna i 90–årsåldern omkullknuffad och rånad i centrala Norrköping.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Nyheter2019-11-18 10:50

Rånet mot den äldre kvinnan inträffade någon gång mellan 18:00–18:35 under fredagskvällen på Knäppingsborgsgatan i Norrköping.

– Kvinnan blev bestulen på väska av en eller flera okända gärningspersoner, säger Erik Terneborn, polisenspresstalesman.

En eller flera gärningspersoner?

– Hon var osäker på om de var en eller flera, de har kommit upp bakifrån och knuffat omkull henne, säger Erik Terneborn.

Väskan som stals innehöll bland annat kontanter och en mobiltelefon säger polisen till Norrköpings Tidningar. Väskan har inte påträffats sedan rånet. 

– Vi har åkt dit och letat efter spår. Ofta är de så att man kollar igenom, tar värdesaker och sedan kastar väskan för att inte bli ertappad med den i handen. Men hittills har vi inte hittat något, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman till NT.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt. Kvinnan ska ha klarat sig med lindrigare skador.

– Enligt anmälan har hon knuffats till marken och slagit i huvudet lite grann. Hon hade ont i en höft. Hon fick någon smäll i huvudet och i höften, av fallet, säger Erik Terneborn.

Polisen uppmanar personer som kan ha sett något av händelsen att höra av sig. Brottet rubriceras som rån av normalgraden. 

– Det ligger för utredning på en utredningsenhet. Vi är självklart intresserade av iakttagelser om någon har sett händelsen. Det är lite bristfälligt med vittnesmål vi behöver få in mer, säger Magnus Sandberg, Förundersökningsledare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!