Ännu ingen stenkastare är gripen

Det finns ännu ingen misstänkt för de stenkastningar som inträffade på Söderleden strax innan klockan sju i fredags kväll. Flera fordon drabbades i höjd med Hageby.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Henrik Johansson.

Nyheter2019-11-18 13:35

Stenkastningen orsakade både personskador och fordonsskador.

– Det är bedrövligt och tråkigt. Väldigt onödigt, säger Thomas Agnevik,  polisens presstalersperson till Norrköpings Tidningar.

Minst sju bilister fick stenar kastade mot sina fordon. 

– Det kan det vara fler som fått stenar kastade emot sig. Det är ett antal som fått skadade rutor när de passerat. Vi har varit på plats men inte hittat någon misstänkt person. Polisen har fått sopa vägen och få bort stenar och en hel del glassplitter från bilar, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

– En del har fått stenar på motorhuven och fått lackskador. Ambulans har varit på plats, men ingen verkar vara allvarligt skadad, säger Erik Terneborn, polisenspresstalesperson.

För en av de drabbade sprack vindrutan, vilket bland annat resulterade i skador på ena handen samt nacksmärtor.

– Personen har även fått glassplitter i ansiktet. Men ambulansen bedömde inte att det var nödvändigt att åka direkt till sjukhus, säger Thomas Agnevik.

I tre fall ska vindrutor ha spräckts av stenarna. Stenarna ska ha kastats från en bro som går över sträckan.

– Det är inte första gången som det här händer, säger Thomas Agnevik.

– Men det brukar inte vara så här många som drabbas.

I nuläget finns det ingen misstänkt. Anmälningarna rubriceras än så länge som skadegörelse. Utöver de tre spruckna vindrutorna har en bakruta krossats och tre fordon har fått plåtskador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!