Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Barnarbete bakom chokladgodis

Chokladen i ditt påskägg kan komma från odlingar där barn arbetar under tvång bland farliga kemikalier. De svenska chokladjättarna har känt till problemen i flera år, men kan inte garantera bra förhållanden, framgår det av en ny rapport från organisationen Swedwatch som Svenska Dagbladet tagit del av.

Stockholm TT2009-04-09 06:34
Det gäller kakao som används av Cloetta och Fazer, Kraft Foods och Nestlé i varumärken som Dumle, Kexchoklad, Daim och Marabou. Enligt företagen själva kommer större delen av kakaon från Elfenbenskusten och Ghana. Villkoren för kakaoarbetarna där är mycket dåliga, visade en studie som Swedwatch gjorde för tre år sedan och som organisationen nu följt upp.
Enligt Kristina Bjurling, tillförordnad kanslichef vid Swedwatch, förekommer skadligt barnarbete och farliga bekämpningsmedel fortfarande.
– De stora svenska aktörerna som säljer mest kakao i Sverige har fortfarande inte sett till att ha kontroll över de odlingar de köper sina råvaror ifrån, säger hon till SvD.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om