Laddar...

Stort tillslag mot "pirat" i Norrköping

Norrköping Förra veckan gjorde svensk och holländsk polis ett tillslag mot fildelningssajten Swepiracy i Norrköping, en av landets största spridare av piratkopierad film. En 20-åring från Norrköping misstänks ligga bakom sajten.

Swepiracy är, efter Pirate Bay, en av de viktigaste källorna för spridning av svensk piratkopierad film, enligt Svenska Antipiratbyrån.

20-åring i Norrköping
I fredags morse genomfördes en internationellt samordnad polisinsats mot fildelningssajten. Samtidigt som holländsk polis beslagtog servrar, som Swepiracy placerat i Holland i ett försök att skydda verksamheten, slog den svenska polisen till mot en 20-årig man i Norrköping som misstänks ha drivit fildelningssajten.

Stort skadeståndskrav
"Om de ansvariga fälls i en kommande rättegång kommer Antipiratbyrån att kräva omfattande skadestånd beräknade enligt modellen från Pirate Bay", skriver Svenska Antipiratbyrån på sin hemsida. Fildelningssajten Swepiracy är numera nedstängd.

Läs mer: Svenska Antipiratbyråns hemsida

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
LEDARE
NORRKÖPING
FINSPÅNG
SPORT
-Jag är glad att vara tillbaka, säger 32-åringen. 

Maklaranons bostad

Gröna Vägen 2
Östermalm
1 890 000 kr

Trestegsgatan 91
Kaffebacken / Ektorp
975 000 kr
KULTUR & NÖJEKonferensguiden
Charter
LMS
Hotel
Nu kan Du vara med och skapa nya Folkbladet.se
Anmäl dig här:  folkbladet.se/fokusgrupp