LAN (Local Area Network) betyder att ett antal datoranvändare träffas för att koppla samman sina datorer, oftast för att spela datorspel mot varandra. I höstas bestämde sig Filmföreningen Fuffens, Finspångs Ungdomsråd och spelföreningen V.O.G för att anordna ett LAN för ungdomarna på sportlovet. I november gick Lucas Wallander från Fuffens till kulturhuset för att boka en lokal.

- Det var inga som helst problem. Vi vill hålla ett LAN så att ungdomarna har något att göra på lovet och inte bara är ute och ränner, säger han.

Förberett

Under hösten har ungdomarna förberett LAN:et, men när Lucas Wallander förra veckan kom till Kulturhuset för att kolla några praktiska saker inför evenemanget fick han ett minst oväntat besked.

- Lars Philipson förklarade då att Hugos ska ha en stor fest samtidigt som vi har bokat LAN:et. Och då "såg han helst att vi flyttade på oss", säger Lucas Wallander besviket.

Efter diskussioner mer övriga inblandade i LAN:et bestämde sig arrangörerna för att de inte ville flytta på sig.

- Det var bara de är dagarna alla kunde samtidigt. Vi är ett 20-tal involverade och några har fått ta ledigt från jobbet, säger han.

Får köra

I går eftermiddag hade så ungdomarna ytterligare ett möte med Lars Philipson. Som då kunde meddela att LAN:et går före gymnasiefesten.

- Yes, vi får köra! säger ungdomarna efteråt.

Lars Philipson förklarar:

- Ungdomarna får köra evenemanget på den tid som de bokat. Hugo får hitta en annan lösning för sin fest. Vi har lyssnat på ungdomarna och de har varit duktiga på att argumentera och föra fram sin talan, säger han.