Tipsa Folkbladet
Ring: 72023, Mejla: 72023@folkbladet.se
Sök
Minderårig körde från polisen i 150

Norrköping En pojke i 15-årsåldern försökte köra ifrån polisen under natten mot onsdagen.


Påskkärringar och traditioner

VÄDERBITEN.

Påsken för mig som barn var alltid extra rolig. Jag älskade nämligen att gå påskkärring. Eftersom påsken infaller vid olika tider varje år har min utklädnad till påskkärring varierat en del.


Förrådsbyggnad förstörd i brand

Norrköping

En förrådsbyggnad i Oxelsbergparken blev förstörd i en brand under natten mot onsdagen.


Söker vittnen till bråk på bro

NORRKÖPING

Misshandeln vid räcket på Saltängsbron kunde ha fått ödesdigra konsekvenser om mannen hamnat i vattnet. Nu söker polisen vittnen.


Avslöjar: Miljonköp utan upphandling

NORRKÖPING

Bara under förra året betalade kommunen drygt 20 miljoner kronor till företaget Bogruppen i Östergötland AB utan att ha upphandlat tjänsterna.


”Mycket slarvigt och dåligt av oss”

NORRKÖPING

Socialchef Karl Gudmundsson menar att det är slarv och den stora bostadsbristen i kommunen som har gjort att kostnaderna har skenat i väg på det här sättet utan någon kontroll.


Fälld för sexofredanden på tåg

NORRKÖPING

En 71-årig Norrköpingsbo har dömts för att tafsat på en 16-årig flicka och en kvinna på pendeltåget mellan Linköping och Norrköping.


Föll på väg till jobbet – får 200 000 i ersättning

NORRKÖPING

En kvinna från Norrköping som skadade sig när hon arbetstränade i en livsmedelsbutik i Norrköping har rätt till ersättning från staten. Det beslutar Kammarkollegiet.


Nytt grepp om framtidens Hageby

NORRKÖPING

Under två kvällar nästa vecka står framtidens Hageby i rampljuset. "Vi vill få igång en debatt. Ta reda på vad ungdomarna vill och hur vi kan förverkliga det", säger Elisabeth Andersson, fritidsgårdschef för södra Norrköping.


Här har alla läkare legitimation

NORRKÖPING

Var tredje läkare på akutmottagningar runt om i landet är olegitimerade. Det visar en undersökning. På Vrinneviakuten är dock alla legitimerade. ”Så vi det väldigt bra”, säger Johan Ahlström.


Kriget lärde Ulla leva i nuet

NORRKÖPING

Barndomen i Tyskland under Andra världskriget har präglat 81-åriga Ulla Rolander. Den oro som hon då ständigt levde med, har fått henne att alltid försöka leva i nuet.


Läkare missade hjärntumör – kritiseras

NORRKÖPING

En vårdcentral i Norrköpings kommun missade en hjärntumör i två månader. Nu riktar IVO kritik mot en läkare och en sjuksköterska på vårdcentralen.


Norrköping - nu en författarfristad

NORRKÖPING

Nu är Norrköping officiellt en så kallad författarfristad, berättar projektsamordnaren Sandra Johansen.


Häktad för stölder

NORRKÖPING

En 32-årig man häktades på måndagen för flera stölder från butiker i Norrköping.

Enligt åklagaren har mannen stulit sådant som går att sälja vidare.

Vid tre av stölderna har han stulit köksmaskiner av märket Kitchenaid.


Många röster om TV4:s nedläggning

NORRKÖPING

Negativa röster höjs från flera håll efter att TV4 beslutat att lägga ned samtliga lokala nyhetsstationer.


Försäkringskassan kräver tillbaka pengar

NORRKÖPING

En kvinna i 50-årsåldern från Norrköping har fått nästan 190 000 kronor utan att ha rätt till det. Det konstaterar försäkringskassan, som nu kräver pengarna tillbaka.


Sprejade mot butikspersonal

NORRKÖPING

När personalen på Hemköp höll fast 20-åringen som stulit varor försökte han fly genom att spreja självförsvarssprej mot dem.


De vill ta över i Norrköping

Norrköping

Norrköping kan bättre. Dags för Norrköping att vända blad. Det var budskapet när Alliansen drog i gång valrörelsen i helgen.


Ökad tillsyn av gode män i Norrköping

NORRKÖPING

I flera av de assistansbidragshärvor som nu rullas upp i Sverige är gode män inblandade. Nu skärps kontrollen i Norrköping.


Dröjer innan åtal väcks i bidragshärvan

NORRKÖPING

Det kommer att dröja innan kammaråklagare Ingemar Welander kan väcka åtal i bidragshärvan.


Man gripen för misshandel

Norrköping Två personer misshandlades av en 46-årig man i Norrköping under natten mot söndagen.


Berusad man ramlade i vattnet

Norrköping

Polisen räddade en man som ramlade i vattnet vid en badplats i Lindö under natten mot söndagen.


Bättre ordning på maten i Norrköping

NORRKÖPING

Tre köttbullar, en potatis, 1,5 deciliter mjölk. Reaktionerna har varit starka sedan Corren förra veckan avslöjade hur lite mat förskolebarnen i Linköping får. Hur är läget i Norrköping, kan man då undra?


Tvingas lämna Strömsholmen

NORRKÖPING

Med stor sorg lämnar Chopp Event Strömsholmen i sommar.

– Vi har försökt att hitta lösningar. Men med facit i hand från förra sommaren så går det inte. Det gick inte ihop sig ekonomiskt, säger Carina Perenkranz.


Damberg 1 maj-talare

NORRKÖPING

Mikael Damberg (S) är huvudtalare 1 maj i Norrköping. Nu när det är valår blir det också ett första maj-tåg.


Bakslag för klagande

NORRKÖPING

Också mark- och miljödomstolen avslår de överklaganden som kommit in om de omdiskuterade planerna på att bebygga fastigheten Torget 5 i Strömparken.


Kvinna misshandlad av sambo

Norrköping En relationsmisshandel inträffade under natten mot lördagen i centrala Norrköping.


Lite filosofiskt flummeri till helgen

VÄDERBITEN.

Enligt de teorier som sir Isaac Newton formulerade på 1600-talet borde allt gå att förutse om man bara känner till alla, och då verkligen alla, förutsättningar. Om världen fungerar på detta sätt, innebär det att om vi mäter tillräckligt noga; vind och temperatur överallt, varenda fjäril och dess intentioner, Jupiters gravitationspåverkan på objekt på jorden, med mera och matar in detta i våra prognosberäkningar, borde vi kunna beräkna vädret för varje tidpunkt i framtiden. Väderprognoser är redan ett ambitiöst, globalt projekt och vi använder oss av cirka 20 000 mätstationer på marken och i luften och därtill satelliter i omloppsbana.


Häktades för grov misshandel

NORRKÖPING

En av de män, en 49-åring, som anhållits i samband med en grov misshandel på Albrektsvägen på tisdagskvällen har häktats. Misshandeln betraktas som grov eftersom den misshandlade mannen i 60-årsåldern fick ta emot ett flertal knytnävslag i ansiktet och fick föras med ambulans till Vrinnevisjukhuset för vård. Den andra mannen som suttit anhållen frigavs.


Häktades misstänkt för våldtäkt mot barn

NORRKÖPING

En 33-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn i Norrköping. Dessutom för sexuellt ofredande på en färja i Sverige, sexuellt ofredande i Göteborg, utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande i Norrköping och/eller i Finspång. Under tiden mannen förekommit i en utredning har fler misstankar framkommit sedan förhör hållits med bland andra närstående.


Sök här bland 56243 annonser
240