Tipsa Folkbladet
Ring: 72023, Mejla: 72023@folkbladet.se
Sök
Olle Felten hoppar av från SD-listan

Så sent som i april möblerades det, efter en del palaver, om i toppen på Sverigedemokraternas landstingslista. Nu har förstanamnet på kommunlistan för Norrköping, Olle Felten, hoppat av.


Översvämningar hot mot stationen och Butängen

NORRKÖPING

Med nu förväntad global höjning av havsnivån klarar sig marken runt resecentrum i varje fall till år 2100. Men 2150 kommer, om inget görs, det nuvarande stationsområdet troligen att vara översvämmat – liksom stora delar av Butängen.


Åtalas för dråpförsök

Norrköping

En 42-årig man från Skärblacka åtalas för att ha försökt döda en annan man i Norrköping tidigare den här månaden.


Man gripen för misshandel

Norrköping En man född 1988 greps natten till söndag i centrala Norrköping. Han är misstänkt för att ha misshandlat två personer.


Ville bestämma mer själv - startade eget

NORRKÖPING

Han ville ha ett sommarjobb där han kunde göra som han ville. Så Desmond Leonard startade ett företag med en kompis där de reparerar mobiltelefoner i sommar.


I Norsholm rör det på sig

NORSHOLM

Överallt folk i rörelse – båtfolk som bytt skärgården mot kanalen, frejdiga cyklister, kajakpaddlare, tyskar som följer kanalen i husbil. Från alla de håll strålas det nu samman i lilla Norsholm.


Man svårt misshandlad i Norrköping

Norrköping En man i 55-årsåldern ska under natten till lördag ha blivit allvarligt misshandlad mitt i centrala Norrköping. Mannen är förd till sjukhus med troliga skallskador.


Misstänkt anlagd bilbrand

Norrköping Under fredagskvällen ska en bil ha påträffats brinnande vid Lodgatan i Norrköping. Polisen misstänker att branden är anlagd.


Värme och allsång i Borgsruinen

NORRKÖPING

Borgsruinen är den här sommaren pecis som de senaste fem åren platsen för uppskattade allsångskvällar. På onsdagen var det dags igen.


Moskébrand troligtvis anlagd

Norrköping

Moskébygget i Hageby brann natten till fredag. Polisen misstänker att branden var anlagd, men i nuläget har de ingen misstänkt.


20-åringen döms till skyddstillsyn

Norrköping

Den 20-årige mannen som våldtog en flicka under en konsert på Bråvalla döms till skyddstillsyn med samhällstjänst. På fredagen kom tingsrättens dom.


Döms för grov rattfyller i Skärblacka

Norrköping

En 39-årig man, hemmahörandes i Ljungby, åtals för grov rattfylleri efter att ha kört påverkad av alkohol på Bergslagvägen i Skärblacka. Vid tillfället uppgick alkoholkoncentrationen i mannens utandningsluft till 1,13 milligram per liter.

Åklagarmyndigheten anser att mannen begick gärningen med uppsåt och att brottet bör dömas som grovt i och med att alkoholkoncentrationen uppgick till minst 0,5 milliliter per liter i utandningsluften.


Upptäckte flugor på glasscaféet

NORRKÖPING

Ett glasscafé med flugor i kiosken. Ett bageri som märker varor som ekologiska trots att de inte är. Det är resultatet av två livsmedelskontroller den här månaden.


En kort respit före kriget

Under några vackra sommarveckor i juli gick livet vidare ungefär som vanligt. För Norrköping innebar detta både lust och nöd. Men året var 1914, och i slutet av månaden skulle krigsmolnen vara tillbaka över Europa.


Ha maten kall eller varm

Norrköping

– Jag har alltid kylväska när jag handlar, året runt, säger Britta Johansson. Men det är många som är oförsiktiga med råvaror under rötmånaden, och då ökar risken att bli sjuk.


Kraftig brand i moskébyggnad

Norrköping Moskébyggnaden i Hageby fick omfattande skador efter en kraftig brand under natten mot fredag.


Färre barn åker på kollo

NORRKÖPING

Sommarkolonierna fyller en viktig funktion för många familjer i Norrköping. Men trenden i landet är att färre barn åker på kollo och att de som behöver det som mest inte längre har råd.


Värmen ledde till skogsbränder

NORRKÖPING / SKÄRBLACKA

På torsdagseftermiddagen utbröt två skogsbränder som ett resultat av den extrema torkan. Strax efter klockan 16 uppstod en brand på gränsen mellan Norrköping och Söderköping. Åtta brandbilar skickades till platsen för att släcka branden.


MDPV-påverkad tog sig in i lägenhet

Norrköping

En 33-årig kvinna höll på att natta sitt barn på när någon ringde upprepade gånger på ytterdörren. Helt plötsligt slits den så vanligtvis låsta dörren, nu olåsta, upp och i lägenheten rusar en MDPV-påverkad man. Han är dränkt i blod och avföring, och skriker efter hjälp.


Övervakningsområdet i Norrköping hävs

Norrköping

Nu väljer Jordbruksverket att häva övervakningsområdet i Norrköping som funnits sedan utbrottet av Newcastlesjukan på en hönsgård tidigare i sommar.


Slog man blodig – åtalas för misshandel och snatteri

Norrköping

I maj blev två kvinnor vittne till en misshandel vid en busshållplats utanför biblioteket. Nu åtalas en finsk medborgare för misshandel. Mannen ska ha tagit ett grepp kring offrets hals och utdelat upprepande slag mot offrets huvud och kropp.


Tvist om dragning av kabel

NORRKÖPING

En Norrköpingskvinna har anmält företaget Eltel till Allmänna Reklamationsnämnden.


Här ger Göta kanal högsäsong

NORSHOLM

Här har järnvägsbron inte en lugn stund. Än dundrar tågen fram där, än höjs den mot skyn för att släppa fram kanalbåtar. Även med vägbron är det ömsom upp, ömsom ner. Allt då ombesörjt av två 19-åringar på sommarjobb.


Man i staty ofredade kvinna

Norrköping

En 40-åring kvinna har anmält en 47-årig man för ofredande. Mannen ska ha klättrat upp i en staty på Skvallertorget och försedd med en kamera och stort objektiv fotograferat och iakttagit kvinnan i hennes arbetsrum – fem våningar upp i ett hus på Kungsgatan. Kvinnan säger i anmälan att det känns obehagligt och att hon tidigare har bett mannen att inte kontakta henne längre.


Hotas att få fingrarna avklippta om han inte betalar

Norrköping

"Betala 15 000 kronor eller vi skickar en indrivare från en mc-klubb till dig, och du får dina finger avklippta". Det hotet fick en man, född 1991, mottaga på sociala medier av en annan 23-åring – som även ringde upp målsägande för att i telefon upprepa hotet.

23-åringen anser att målsägande har stulit hans crosscykel.


Singelolycka inträffade på riksväg 51

Norrköping/Finspång

En singelolycka inträffade på torsdagsförmiddagen på rv51 mellan Finspång och Norrköping.


Make misshandlade och hotade sin fru

Norrköping

På tisdagsmorgonen anmälde en 38-årig kvinna att hon utsatts för våld i nära relation. Misshandeln ska ha skett i den gemensamma lägenheten och den misstänkte mannen har knuffat kvinnan och hotat att ta deras gemensamma barn ifrån henne och föra dem utomlands.

Enligt kvinnan har mannen, född 1965, både misshandlat och hotat henne tidigare men ingen anmälan har då gjorts.


Skenäktenskap gav avslag

NORRKÖPING

En man från Tanzania har fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. Detta eftersom Migrationsverket misstänker skenäktenskap.


För många barn tvingar till barackbygge

NORRKÖPING

Söderporten tvingas bygga baracker för att få plats med alla elever. Till hösten utökas klasserna med över hundra barn.


Misstänkt båttjuv gripen 

Norrköping Sent på onsdagen kunde polisen i Norrköping gripa en man misstänkt för att ha stulit både en båt och ett släp tidigare i veckan.


Sök här bland 39502 annonser
240