Tipsa Folkbladet
Ring: 72023, Mejla: 72023@folkbladet.se
Sök
Mest lästa - dygn

14/4 NORRKÖPING
Nya planer för Ica Ljura

16/4 NORRKÖPING
Vad ska hända med IFK:s mark?

19/4 Stockholm
Gula kort till förlorande svenskar

17/4 FINSPÅNG
Derbyna förgyller "femman"

18/4 NORRKÖPING
IFK vill banta truppen

19/4 NORRKÖPING
Enormt intresse för att få bo här

19/4 Vikbolandet
MC-förare skadad i olycka

16/4 NORRKÖPING
Inte industri utan kontor

16/4
Björnstammen drar ner tempot

10/4 Widars ledare
Ösregn för Reinfeldt

En ljusare och renare kyrka

NORRKÖPING

En ljusare och renare Hedvigs kyrka återinvigs imorgon av biskop Martin Modéus. Tolv miljoner kronor har renoveringen kostat.


Enormt intresse för att få bo här

NORRKÖPING

Ibland kan det gå undan. Snart inleds försäljningen av bostadsrätterna, som nu ska byggas i ena hörnet av Nya Parken. Sammanlagt blir här 122 nya lägenheter.


Vad ska hända med IFK:s mark?

NORRKÖPING

Det rör alltså på sig för kommunens mark här. Men vad händer med de större arealer, som IFK Norrköping numera äger i form av hela Nya Parken?


Hästbredderna

VÄDERBITEN.

Ungefär mellan 20 och 40 graders latitud på både norra och södra halvklotet finns de subtropiska högtryckscellerna. De har sitt ursprung i det högtryck som på grund av den kraftiga solinstrålningen finns på hög höjd över ekvatorområdet. Högtrycket orsakar en strömning av luft i höjden mot polerna, men på grund av jordrotationen länkas luftens rörelse av för att vid ca.


Misshandlade sin styvdotter

Norrköping En 45-årig man greps på torsdagskvällen efter att ha misshandlat sin tonåriga styvdotter med flera knytnävsslag.


Östgötabussarna går på fel tider

Debatt folkbladet.se

Från Ljunga 06.30 en morgon fylls Riksväg 209 med en hop av ensamma bilister i riktning mot Norrköping.


Lammigt värre hos Roos

VIKBOLANDET

På familjens Roos gård på Vikbolandet strosar 39 lamm runt med sina mammor. Vissa av ”bebisarna” ­måste dock få lite hjälp med maten – och då rycker hela familjen in.


Så stolta är vi över Norrköping

NORRKÖPING

Rekommenderar du andra att flytta hit? Då är du inte ensam – 85 procent av de tillfrågade Norrköpingsborna kan nämligen tänka sig att göra det!


Vd förstod inte att avtalet var olagligt

NORRKÖPING

Vd:n för Bogruppen Peder Ring hade ingen anledning att tro att direktupphandlingen som gjordes på kommunens inrådan var olaglig.


Kassaskåp stals vid inbrott

Norrköping Tidigt på skärtorsdagsmorgonen upptäcktes ett inbrott hos ett företag på Butängen.


Man misshandlad i Hörsalsparken

Norrköping Under natten till skärtorsdagen misshandlades en 18-årig man av två okända gärningsmän i Hörsalsparken.


Böter för import av levande duvhök

NORRKÖPING

En norrköpingsbo importerade en levande duvhök. För det får han böta 4 000 kronor.


Häktad vill ha vård

NORRKÖPING

Den bostadslöse 20-årige missbrukaren har varit inne i flera butiker och stulit, senast på Hemköp. På onsdagen häktades han.


"Då var det inget konstigt"

NORRKÖPING

Den förre vård- och omsorgschefen Lars Carlsson som skrivit avtalet med Bogruppen tycker inte att han har gjort något fel.


"Vi ska göra om och göra rätt"

NORRKÖPING

De ansvariga politikerna beklagar att ingen haft kontroll på utgifterna när det gäller boendestödet för människor med psykiska problem i kombination med missbruksproblem.


16-åring till sjukhus efter grov misshandel

NORRKÖPING

En 16-årig pojke fick på onsdagsmorgonen föras till sjukhus med ett sår på ryggen efter ett tillhygge. Den grova misshandeln har skett i Navestad.


Skriande brist på geriatriker

NORRKÖPING

För tre år sedan varnade Socialstyrelsen för bristen på geriatriker i Sverige. När pensionärsförbunden nu gör en uppföljning visar det sig att bristen fortfarande är skriande.


Samtal om lokala media

NORRKÖPING

Ett seminarium om lokaljournalistikens betydelse för demokratin arrangerades på tisdagen av Centrum för kommunstrategiska studier. Det var mot bakgrund av papperstidningarnas nedgång och TV4:s nedläggning av lokalredaktionerna.


Minderårig körde från polisen i 150

Norrköping En pojke i 15-årsåldern försökte köra ifrån polisen under natten mot onsdagen.


Påskkärringar och traditioner

VÄDERBITEN.

Påsken för mig som barn var alltid extra rolig. Jag älskade nämligen att gå påskkärring. Eftersom påsken infaller vid olika tider varje år har min utklädnad till påskkärring varierat en del.


Förrådsbyggnad förstörd i brand

Norrköping

En förrådsbyggnad i Oxelsbergparken blev förstörd i en brand under natten mot onsdagen.


Söker vittnen till bråk på bro

NORRKÖPING

Misshandeln vid räcket på Saltängsbron kunde ha fått ödesdigra konsekvenser om mannen hamnat i vattnet. Nu söker polisen vittnen.


Avslöjar: Miljonköp utan upphandling

NORRKÖPING

Bara under förra året betalade kommunen drygt 20 miljoner kronor till företaget Bogruppen i Östergötland AB utan att ha upphandlat tjänsterna.


”Mycket slarvigt och dåligt av oss”

NORRKÖPING

Socialchef Karl Gudmundsson menar att det är slarv och den stora bostadsbristen i kommunen som har gjort att kostnaderna har skenat i väg på det här sättet utan någon kontroll.


Fälld för sexofredanden på tåg

NORRKÖPING

En 71-årig Norrköpingsbo har dömts för att tafsat på en 16-årig flicka och en kvinna på pendeltåget mellan Linköping och Norrköping.


Föll på väg till jobbet – får 200 000 i ersättning

NORRKÖPING

En kvinna från Norrköping som skadade sig när hon arbetstränade i en livsmedelsbutik i Norrköping har rätt till ersättning från staten. Det beslutar Kammarkollegiet.


Nytt grepp om framtidens Hageby

NORRKÖPING

Under två kvällar nästa vecka står framtidens Hageby i rampljuset. "Vi vill få igång en debatt. Ta reda på vad ungdomarna vill och hur vi kan förverkliga det", säger Elisabeth Andersson, fritidsgårdschef för södra Norrköping.


Här har alla läkare legitimation

NORRKÖPING

Var tredje läkare på akutmottagningar runt om i landet är olegitimerade. Det visar en undersökning. På Vrinneviakuten är dock alla legitimerade. ”Så vi det väldigt bra”, säger Johan Ahlström.


Kriget lärde Ulla leva i nuet

NORRKÖPING

Barndomen i Tyskland under Andra världskriget har präglat 81-åriga Ulla Rolander. Den oro som hon då ständigt levde med, har fått henne att alltid försöka leva i nuet.


Läkare missade hjärntumör – kritiseras

NORRKÖPING

En vårdcentral i Norrköpings kommun missade en hjärntumör i två månader. Nu riktar IVO kritik mot en läkare och en sjuksköterska på vårdcentralen.


Sök här bland 55333 annonser
240