I år väntar en åtta timmar lång festival i Skärblacka, främst med reggaeband från orten. De yngsta som medverkar är i 14-årsåldern och de äldsta är i 60-årsåldern.

– En sak som är fantastiskt med minneskonserten är att man möts över generationsgränserna. Men också att man lyckas få fram så många nya band och så pass bra band. Det är häftigt att se, säger Patrik Hyberts i Blacka Musik.

– Sedan är scenen i år något större än vanligt. Det är kul.

Den som kanske får det mest hektiskt är keyboardisten Marcus "Nille" Nilsson som spelar med totalt sex band under kvällen, bland annat skolbandet Schoolvibes, Kiihjanos kompgrupp Vibes of Jah och R.U.F.B.

– Jag har alltid spelat musik. Det börjar med ett band jag bildade när jag gick i fyran, sedan gick jag musikklass och då tog det mera fart, berättar Marcus "Nille" Nilsson.

Tidigare har han han haft vissa framgångar med niomannabandet Kidz of Babylon som bland annat syntes i SVT-programmet "Garage" och kom trea i Rockkarusellens final.

– Vi vann publikens röster och folk stod och skrek vårt namn i Flygeln. Det är ett stort minne, säger han.

Det blir stressigt för dig på lördag?

– Ja, dessutom är det förberedelser, och så ska jag stå och sälja mat i två timmar. Och städa. Dessutom har vi konsert med skolan också på fredagen, så det är full fart nu, säger Marcus "Nille" Nilsson som till vardags är musiklärare.

Musikfesten har fri entré, men Blacka Musik säljer festivalarmband som publiken uppmanas att köpa för att stödja föreningen.

– Förra året sålde vi 1200 armband, men det hoppas vi slå i år, säger Patrik Hyberts.