Förhandsspekulationerna visade sig ha bäring. Industrimetalbandet Rammstein, punkbandet Green Day och den svenske housegurunAvicii är världsartisterna som kommer till Bråvallafestivalen.

- När Avicii kommer att spela på lördagen blir det hans enda spelning i Sverige under hela 2013. Det är ganska exklusivt, säger FolkertKoopmans, vd på FKP Scorpio.

Artikelbild

| På gårdagens presskonferens visade Stefan Papangelis på Upplev Norrköping och FKP Scoriochefen Folkert Koopmans upp festivalområdet. De gamla landningsbanorna ger Bråvallafestivalen bra vägar in på området.

En hel drös bokningar, omkring 50 akter, är att vänta till de hittills tre stora scenerna - men fler mindre scener kommer att tillkomma efter hand.

Bråvallafestivalen i Norrköping är FKP Scorpios största till ytan och är större än sina tyska jättefestivaler. Det var den unika platsen - omkring 150 hektar - och Norrköpings läge på kartan som var avgörande när den tyska festivalaktören valde Norrköping.

- Jag har jobbat med festivaler i 25 års tid och begränsningen har alltid varit ytan. Första gången vi var här blev vi riktigt imponerade. Här har vi utrymme att göra allt vi vill och realisera idéer som funnits i närmare 20-30 år, säger FolkertKoopmans.

Dessutom finns ett stort publikunderlag, då Norrköping inom en radie på 20 mil når halva Sveriges befolkning.

Festivalen pågår under tre dagar, men även endagarsbiljetterna kommer släppas - redan i morgon. Det normala är annars att sådana biljetter släpps någon månad innan festivalen.

- Vi vill att alla, även de som i normala fall kanske inte åker på festivalen ska komma hit över en dag och uppleva den, säger FolkertKoopmans.

För att attrahera olika besökare finns precis som på Hultsfredsfestivalen numera olika typer av campingar: lyxcamping med möjlighet att äta frukost i restaurang, en "lugn och grön" camping och en billigare camping.