I en kort presentation av utställningen förklarar eleverna titeln. De vill med sina bilder ge sin omgivning en liten knuff i riktning mot ett tolerantare samhälle.

Bilderna knyter an till årets tema på Norrköping Pride som var "På gränsen". Adam Linnér berättar att Carina Milde, intendent på Arbetets museum och ordförande för Norrköping Pride, kom ner till skolan och inspirerade fotoeleverna när hon talade kring temat. Han är riktigt nöjd med vad de presterat:

Artikelbild

Olivia Burducea bild av kärleken, där kvinnornas sammanflätade liv är omgiven ljus och långa skuggor.

- Utställningen är skitbra, verkligen jättefin. Alla bilder har hög kvalitet rent fototekniskt och är genomtänkta, säger han.

Bland andra Sara Flegos bild andas desperation och kan tolkas på många sätt, den kan ses som en illustration över hur en man blir kvinna, eller tvärtom. Tina Vernons bleka portätt ger det omedelbara intrycket av att skildra något undanglidande och vagt - en identitet i upplösning, eller en identitet som tar form.

En vacker bild av kärlek och gemenskap är Olivia Burduceas foto av två kvinnor med sammanflätat hår som har en antydan till hjärtform.

Linda Jansdotters gör en ny version av en den klassiska scenen från Törnrosa. Hon låter prinsessan väckas till liv med en mjuk kyss av en annan prinsessa. Även Adam Linnér har fångat en kyss, men från en sann kärlekssaga mellan två numera lätt grånade män i Norrköping. De har varit tillsammans sedan slutet av 80-talet och lät sig fångas på bild när de kysser varandra på en parkbänk.

Artikelbild

Adam Linnér har fotograferat ett homosexuellt par i Norrköping som visar sin kärlek öppet på en parkbänk.

- Jag har tolkat temat som gränslös kärlek, oavsett både kön och ålder. Jag hoppas att jag kan pusha folk som är rädda att gå ut med sin homosexualitet att våga göra det, säger han.

Utställningen visas till den 26 augusti.

Artikelbild

Ormen i paradiset och en modern variant av äpplet? Gamleby-eleven Anna Fabia har tagit bilden.

Artikelbild

| Jennifer Glantz bild i elevutställningen Push.