PÅSK

Av: August Strindberg

Arbisteatern

En föreställning av Nerd Productions

Regi: Johan Pettersson.

Skådespelare: Jakob Sjöberg, Louice Ottosson, Nettan Lekström, Linnéa Törnqvist, Alexander Bergqvist, Frippe Pettersson.

Påsk är ett drama i tre akter. Pjäsen utspelar sig hos en familj i Lund mellan skärtorsdag och påskafton. Fadern sitter i fängelse för förskingring. Sonen Elis måste därför försörja sin mor, sin trolovade, sin själssjuka syster Eleonora och Benjamin, en inackorderad gymnasist vars arv Elis fader förskingrat

Faderns brott har isolerat familjen i den lilla staden. När påskhelgen inleds vilar en dyster stämning av skuld över hemmet. Benjamin har misslyckats med en latinskrivning, Elis är förbittrad över att hans trolovade ska följa med hans rival på en konsert och Eleonora är rädd för att polisen ska hämta henne för att hon tagit en påsklilja i en affär.

Fordringsägaren Lindqvist utgör ett hot mot familjen är en av dem som drabbats av faderns affärer och kan när som helst komma och ta deras bohag i mät. Hans skugga vilar tung över familjen och han tycks närma sig deras dörr i en kuslig Hitchcockliknande stämning.

Läs mer i tidningen