"Tonight, tonight" från West Side Story spänner likt en brygga över hela föreställningen som rymmer "de bästa musikalmelodierna någonsin". Bland annat finns här höjdpunkter och medleyn ur Hair, Grease, Fantomen på Operan och Les Misérables.

- Vi försöker fånga upp tidernas mest populära musikaler. Man ska få fullt av gåshud, säger regissören och koreografen Mattias Carlsson, entusiastiskt.

Artikelbild

| Tonight Musical bjuder på ett pärlband av musikalhits, och de medverkande tar chansen att sjunga ut in i sina drömroller. På bilden Pontus Helander och Ullis Malmberg.

- Vi ska få publiken att komma in i musikalens magiska värld, som är fylld av starka historier. Man kan tycka att musikal är en ytlig konstform, men det finns otroligt dramatisk musik som vi tar fasta på.

För första gången samarbetar Skandiateaterduon Pontus Helander och Carina Perenkranz med Ullis och Peter Malmberg, kända för musikalprojektet The Fairytale.

- Vi har äntligen fått till ett samarbete och det känns jätteroligt. Vi vill få in nytt kött och blod här, säger Pontus Helander.

Dessutom medverkar Nina Norblad som synts i flera roller på Göteborgsoperan och koreografen och regissören Mattias Carlsson, numera känd som Norges svar på Christer Björkman.

- Vi har fått till en grupp med mycket energi, konstaterar Carina Perenkranz.

Eftersom alla är verksamma på olika platser och har fulltecknade schema har de fått sköta en stor del av repetitionerna på egen hand och kommunicerat via mejl och videoklipp.

- Då är det skönt att vara på en scen som skandiateatern, där så mycket redan är på plats. Ljud- och ljusteknikerna är redan förberedda när vi kommer in. Dessutom är det en fantastisk lokal, säger Mattias Carlsson.

Alla i ensemblen fick lista sina musikalfavoriter när arbetet med showen drog igång. Till exempel önskade Peter Malmberg "Pity the child" från musikalen Chess.

- Det är en lite udda låt som är så stark och dramatisk. Hela Chess är ett fantastiskt hantverk, säger han.

De medverkande spelar sig själva och går in och ur olika drömroller, med humor och självinsikt.

- Vi ifrågasätter oss själva: "Ska vi gamlingar göra Grease?!" Men säger: "Äsch, vi skiter i det. Det här har vi aldrig fått göra förut - nu gör vi det.", säger Mattias Carlsson.

Carina Perenkranz gör bland annat My Fair Lady och leker med den spanska räven, som gör sig särskilt bra på östgötska.

- Jag får ofta bita mig i läppen för att inte skratta, det är mycket komik i den här föreställningen, säger Peter Malmberg.