Filmen är en brittisk och australiensisk produktion, med ett manus av Mattias Titus Paar från Norrköping som även regisserar.

- Jag är exalterad, det är min stora chans och det känns fantastiskt spännande, säger Mattias Titus Paar.

Han har arbetat med filmen i tre år. Idén fick han i Australien, där han har bott

i ett par år och arbetat bland annat med reklamfilm och musikvideos. Det som triggade igång fantasin var en resa till ön Great Keppel Island, där det finns ett övergivet lyxhotellkomplex.

- Det har stått stängt i sju år. Palmer växer i bassängerna och rumsnycklarna sitter kvar i dörrarna. Allt är bara övergivet. Hotellet ska rivas efter filminspelningen, berättar Mattias Titus Paar.

Filmens budgeten ligger på 2 miljoner dollar och filmen beskrivs som en blandning mellan "Apocalypse Now", "The Beach" och "Young Guns". Den utspelar sig i Miami 2017 där ett gäng ungdomar flyr det rådande inbördeskriget och skapar en paradisö med sex, droger och rock'n'roll.

- Det är som ett Woodstock i paradiset, där världens undergång firas. Men en av ungdomarna ser potentialen att bli härskare och försöker manipulera sig upp till toppen, berättar Mattias Titus Paar.

Tanken är att skapa en "cool ungdomsfilm" med charm men också med mörka undertoner och djup.

Filmen är på engelska men rollistan kröns av svenska skådespelare som Bondfilmsaktuelle Ola Rapace och Arn-stjärnan Joakim Nätterqvist.

- Ola var entusiastisk efter att han läst manus. Han sa att det var det bästa han läst någonsin. Det känns kul, säger Mattias.

Men även flera stora australiensiska skådespelare medverkar, bland andra den unga filmstjäran Lachlan Buchanan som spelat i flera tv-serier och hade huvudrollen i filmen Newcastle.

Till filmens bakgrund hör Mattias Titus Paars besök på välkända Fox Studios, där han var för att sälja in den engelska remaken på sin film "Mormor är punkare".

- De berättade för mig att de ville ha "något mörkare". Då freestylade jag lite och berättade om mina idéer efter besöket på ön. De sa direkt: "Det låter skitbra, skriv den".

Tillsammans med en kollegan och kompisen Øystein Thorsen skrev han snabbt ett manus. Båda jobbade med det och nästan dygnets alla timmar eftersom en satt i Australien och en i Norge. När det blev natt i Australien, mejlades texten till i Norge och vice versa.

Men Fox Studios är ett stort bolag och där ville göra filmen på sitt sätt, med en väletablerad regissör.

- De erbjöd mig ett sexsiffrigt belopp för att köpa ut mig ur projektet. Men jag vill inte vakna upp gammal och grå och inse att jag sålde mina drömmar för pengar.

- Jag har aldrig haft någon idé som var så solklar och säljbar, så det var ingen tvekan när jag tackade nej. Pengar är inte viktigast i livet. Det vackra med film är att försöka skapa något som överlever dig själv.

Mattias Titus Paar fick han erbjudandet skriftligt, vilket blev en värdefull "okej-stämpel" när han sökte nya samarbetspartners.

En del av finansieringen återstår, men distributionen är redan klar. Filmen spelas in i Australien under nästa år. Redan i januari börjar Mattias Titus Paar med förproduktionen i Australien.