Solen skiner in genom mina fönster till min vindsvåning denna underbara långfredag. Marcus Birro sms-ade precis: Cash! Glad påsk. Elvis Presley strömmar ut ur mina högtalare sjungandes gospelklassikern Farther Along. Johnny Cash sjöng den på Cirkus 1995 speciellt för min far Gösta som några månader tidigare gått bort.Dom gillade varann farsan och The Man in Black och dom pratade gärna om det heliga landet Israel.
Kom att tänka på ett kusligt sammanträffande.
Min farfar David avled i hjärtattack på tåget Lapplandspilen långfredagen 1931. Platsen var Ånge station. Han var bara 47 år gammal och farsan 13. Den stekheta sommaren 1994 sitter min far på samma tåg på väg till ett kyrkomöte i Skellefteå då han vid Bastuträsk station avlider i hjärtattack. För kännedom har jag efter denna händelse inte åkt längre norrut med tåg än Stockholm.
 

Vi hade jättekul när vi i söndags kryssade till Mariehamn med över 200 härliga Folkbladet-läsare.
Oj, så många färgstarka profiler från Norrköping jag träffade under resan. Lokalt skvaller, oupplösta mord och roliga anekdoter var några ämnen som raskt avhandlades.Maten var lysande och Lapin Kultan flödade. Hängde med trevliga läsare i baren och Lindfors dansade tom några danser till den ganska usla orkestern. Jag älskar såna här kryssningar speciellt denna gång med så många trevliga Folkbladet läsare.


Jag var på väg till Stockholm i tisdags i min Cheva Trailblazer då något väldigt obehagligt inträffade på motorvägen 20 km innan Södertälje. Trodde att jag blev påkörd av en älg eller utsatt för attentat av den ryska maffian. En väldig smäll och bilen krängde till.
 Helt osannolikt exploderade bägge framdäcken!
Lätt chockad som en John Cleese i Fawlty Towers kunde jag med möda montera den gingliga varningstriangeln. Med risk för eget liv stod jag där på motorvägen och försökte få tag på en bärgningsbil medan bilar, bussar och långtradare blåste förbi i 130 km i timmen och ingen stannade. Efter två timmar kommer bärgningsbilen och jag kör upp på flaket på bara fälgarna för vidare transport till däckfirma i Södertälje. Mina däck måste beställas så tack till vännerna som lät mig övernatta i deras gästrum i pittoreska Gröndal.


På onsdagsmorgonen blev vi hembjudna till den legendariske Expressen-journalisten och författaren Börje Lundberg på morgonfika. Börje har skrivit en bok om den nyligen avlidne Alf Robertson som släpps om tre veckor. Han visade stolt sina signerade Elvis-rariteter, men gav min vän en blick när denne la fram sin teori att Chuck Berry betytt mera för rockens utveckling än självaste Elvis. För kännedom så är det nog så att Johnny Cash betytt mera. Cash skrev själv mycket av det han spelade in, han skrev tre böcker, producerade en egen film, turnerade världen över och med en karriär som sträckte sig från 1954 till 2003.
Nog sagt!