Arrangören FKP Scorpio informerade under fredagen om att showcasefestivalen Where's the Music? (WTM) ska äga rum även denna gång. Den 9-10 februari kommer Norrköping att bli centrum för livespelningar, seminarier och debatter om musik.

– Vi vill att musikindustrin ska fortsätta att samlas i Norrköping och det gör den, säger Sandra Wall, projektledare för musikhuvudstaden Norrköping i ett pressmeddelande:

– Where’s the Music? utgör en betydelsefull motor i detta – den har växt fram snabbt som showcasefestival och branschkonferens och är idag en viktig plattform för svensk musik som jag är stolt över att kunna visa upp för både nationella och internationella gäster.

Det blir några nyheter den här gången: en är att det bjuds in till ett seminarium om musikstäder.

– Seminariet leds av Sound Diplomacy som arbetar globalt med de här frågorna, men självklart bjuder vi också in musikstäder från Sverige och nyckelpersoner från region Östergötland. Seminariet avslutas med en praktisk workshop där Norrköping står i fokus, säger Sandra Wall.

Även i politiska kretsar är man nöjd över detta besked.

– Dagens besked innebär att det nu är helt klart att FKP Scorpio fortsätter sitt engagemang i Norrköping, vilket är väldigt glädjande. Where’s the Music? är ett mycket viktigt arrangemang för Norrköping och Norrköpings musikliv, dessutom kan vi nu se fram emot en härlig musikalisk folkfest som lyser upp i vintermörkret, säger Lars Stjernkvist (S), kommunalråd.