Två dagar av konserter, workshops, seminarier, VM i studentspelmanlag och galakväll. Det är vad arrangörerna lovar att åstadkomma på Louis de Geer i början av april 2018.

–Med Linköpings Folkmusikfestivals väldokumenterade fingertoppskänsla för både svenska och internationella högkvalitativa folkmusikakter, innebär vårt samarbete en utveckling för genren. Med våra respektive kunskaper och kompetenser kan vi tillsammans skapa ett ännu bättre program och nå en större publik säger Niclas Pereira dos Reis Lindblad från Riksförbundet för Folkmusik och Dans i ett pressmeddelande.

Folkmusiksverige samlas redan i dag i länet. Då i Linköping under arrangemang av Linköpings Folkmusikfestival – som blivit en viktig träffpunkt för genren sedan den första festivalen kördes 2003 i grannstaden. Men nu står det alltså klart att festivalen flyttar till Norrköping.

– 2018 fyller Linköpings Folkmusikfestival 15 år och vi är glada att kunna föra vidare festivalen till ny lokal och ny stad. Jag är otroligt glad över det nya samarbetet och det ska bli spännande att arbeta med Folk & Världsmusikgalan säger Sonia Braska från Linköpings Folkmusikfestival.

Folk & Världsmusikgalan arrangeras av Riksförbundet för Folkmusik & Dans, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Eric Sahlström Institutet, Svenska Folkdansringen och Kulturens.

– Vi är oerhört glada att Folk & Världsmusikgalan och Linköpings Folkmusikfestival valt att förlägga sina arrangemang i Norrköping. Norrköpings kommun har tillsammans lyckats skapa förutsättningar för dessa fina och viktiga evenemang säger Mattias Persson, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping AB.