Carin 21:30 - 45

Stockholm (TT Spektra) I höst kommer Carin Hjulström tillbaka med tv-programmet Carin 21:30. Och till våren debuterar hon som författare.

 

- Det är en roman. Jag skrev på heltid från februari till juni och har precis skickat upp hela första versionen till Abbe Bonnier. Jag är faktiskt imponerad av att jag satte mig ner och verkligen gjorde det.
Vad den handlar om vill hon inte berätta, men historien har funnits färdig länge.

 

- Den har malt i huvudet i några år faktiskt, så den behövde komma ut. Och det gav mersmak att skriva så jag hoppas att det blir fler.

 

Men först ska en till säsong av Carin 21:30 sändas med början i september.

 

För tillfället håller Carin och kollegan Ehwa Lindström på att spåna fram ämnen till programmen. Carin berättar att hon får mycket input av att gå i bokhandeln, läsa tidningar och känna av vad som är på gång. Själv beskriver hon det som att hon "scannar av och trattar ner".

 

Programmet bygger mycket på vilka personer som kommer och kombinationen dem emellan. Sällan är det några problem att få gästerna att ställa upp vilket tyder på att programmet fått hög underhållnings- och aktualitetsfaktor.

 

Anlag hemifrån
När Carin Hjulström gick ut skolan hade hon 5,0 i betyg.

 

Hon valde mellan att plugga till läkare eller journalist. Det blev det sistnämnda. "Duktig flicka" är ett begrepp som stämmer rätt väl in.

 

- Ja, jag vill att det ska bli bra. Men jag tränar på att inte alltid vara duktig och försöker låta det vara lite skit i hörnen. Men när det gäller jobbet vill jag vara väl förberedd, annars tycker jag inte att jag gör ett bra jobb.

 

Till viss del kommer de ambitiösa anlagen hemifrån. Pappa Lennart Hjulström är regissör, skådespelare och författare och har enligt Carin alltid tagit sitt konstnärskap på allra största allvar. Mamma Ulla var lärare i svenska och engelska och brann för sitt yrke.

 

- Jag har också mycket kraft, men man måste hushålla med den. Se till att få tid för sig själv och gå i skogen. Det har jag fått lära mig.

 

- Sen ska man fundera över vad det är man sliter ihjäl sig för. Så att man inte gör det för att julen ska vara som den alltid har varit, eller för nåt som man egentligen inte tycker är särskilt viktigt.

 

Ältar programmen
Carin vill att hennes program ska kännas meningsfulla och hon vill gärna att de som tittar ska få en liten tankeställare. Att det sänds direkt är något som hon trivs med. Alla måste skärpa sig, både gästerna och hon själv, och ge sitt yttersta. Efteråt brukar hon ta med sig en dvd-inspelning hem och titta på den senaste sändningen.

 

- Det är för att jag inte ska ligga vaken på natten och älta de här samtalen. Det har hänt att det kommit upp i drömmarna att jag är mitt i sändningen. Men nu får jag dem ur systemet och kan sova gott.