Angelica Forsberg

Ryttarbloggen

Angelica Forsberg bloggar om ridsport.

Ett livräddande tips?

Är 35 kronor lösningen vad alla väntat på genom alla tider? En fogskapa på Biltema ska tydligen vara svar på den gadget som figurerat i sociala medier ett bra tag. Ni vet den där gummiskrapan där pälsen fullständigt rasar  - som som kan fås till det fantastiska priset 800 riksdaler STYCK?

 

Tidningen Ridsport kan ha svaret på alla hårbollägares hårslitande ångest. Se klippet och läs artikeln här.

 

http://www.tidningenridsport.se/Hastliv/Hastliv/2017/4/Enkelt-tips-i-palsfallningstider/

Glad påsk!

Hoppas ni får en fin helg! 

https://instagram.com/p/BS6BV4WDK8A/

Säsongen startad - i snö!

Ni som känner mig vet vid detta laget att jag alltid gnäller över snöblask. Det tänker jag göra även idag. 

Tystaden på bloggen beror på att jag varit bortrest ett par veckor, men nu kör vi för fullt igen och ska sållart börja med att försöka sammanfatta lite vad som hänt när jag varit borta. 

Såklart går det inte att göra utan att nämna Henke och Mary Lou. Förstår ni min ångest när finalen inte gick att se då jag befann mig utomlands? SVT play funkade tydligen enbart i Sverige. Ren tragik. Men såklart långt efter måste jag ändå säga: vilken insats! Henrik är en förebild på så många sätt för så många. En stolthet för ryttarsverige. 

 

tävlingssäsongen pågår redan för fullt och jag följer våra lokala ryttare även om jag inte haft nät nog att kommentera dessa två veckor. Men snart drar dry igång på riktgt. 

 

Just nu är flera lokala ryttare och tävlar i Belgien. Mer om det senare i helgen:). Snart börjar vi också ta pulsen inför bland annat Norrköping horse show och så småningom Falsterbo och EM i Göteborg. 

 

Häng med! 

Henke och Mary Lou - dessa väsen

4 fel och ingen omhoppning i den andra världscupfinalen för Henrik von Eckermann och sagostoet Mary Lou. Men vinnare - det är de ändå. 

Inför nattens röda oxer hände något. Det såg ut som Mary Lou tänkte stanna efter att nästan ha stått på näsan i landningen från hindret före. Men nej. 

Med ett omöjligt språng tar sig ekipaget över även oxern. Nedslaget kom först på ett senare hinder. 

Mary Lou och Henke visar något jag tidigare efterlyst hos utländska ryttare i dessa sammanhang. De är ett team. Ett och samma väsen inne på banan. Jag vågar påstå att 9 av 10 hästar hade stannat efter det där. Inte Mary Lou. Inte med Henke. Det här är tillit, gott folk. Ett ekipage som håller varandra om ryggen och räddar varandra oavsett vad. Det är inte ett arbetsredskap på väg till prispengarna, det är laganda.

Det här är något som inre många har. Kärlek. Tillit. Total hängivenhet. Det är "du och jag mot världen". Det är inget sågande i munnen, inget bankande i sidorna och sura miner. Det är teamwork i sin bästa form.

Jag lyfter på hatten. Trefaldigt. 

Vi borde vara så sjukt stolta

På bästa sändningstid (nåja) följer jag med spänning världscupfinalerna i hoppning. Allas vår Henke (Henrik von Eckermann) och Mary Lou har stulit våra hjärtan som den bästa kuppen av björnligan.  

 

Är du med mig? Igår knep ekipaget en härlig andraplats. Snart avgörs nattens drabbningar. 

 

Nattsuddandet får vi käka upp imorgon, men vad gör väl det när det är världscupfinal! 

Här behandlar vi ridsport högt och lågt. Lokalt, regionalt och på riks. Vad vill du läsa om i bloggen? Eller i Folkbladet? Tipsa mig på angelica.forsberg@ntm.eu

Bloggar