Angelica Forsberg

Ryttarbloggen

Angelica Forsberg bloggar om ridsport.

Ett livräddande tips?

Är 35 kronor lösningen vad alla väntat på genom alla tider? En fogskapa på Biltema ska tydligen vara svar på den gadget som figurerat i sociala medier ett bra tag. Ni vet den där gummiskrapan där pälsen fullständigt rasar  - som som kan fås till det fantastiska priset 800 riksdaler STYCK?

 

Tidningen Ridsport kan ha svaret på alla hårbollägares hårslitande ångest. Se klippet och läs artikeln här.

 

http://www.tidningenridsport.se/Hastliv/Hastliv/2017/4/Enkelt-tips-i-palsfallningstider/

Holmén svårslagen i kvalet

Fina tävlingar på Åby idag. Trevliga ritter och fina placeringar för hemmaryttarna.Just nu pågår andra kvalet till 7-stars. Hindren ligger på 135 för stunden.

 

Stephanie Holmén ligger väldigt bra till med sin första och tredjeplacering så långt.

Jens Fredricson ligger tvåa just nu.

 

 

 

 

Mot Falsterbo

slaget är igång på riktigt. Matilda Pettersson har kvalat till Falsterbo med inte mindre än tre hästar i unghästklasserna. 

 

Cornelia Rylen har tagit upp kampen och satsar på samma sak. Cornelia köpte dessutom en ny häst för de riktigt stora klasserna i helgen. Kul! 

Hanna Sörlin och Sissela Smith är i också namn att se upp med framöver. 

 

Nu är det ett par dagars paus på Åby innan slaget om Falsterbo fortsätter. Dessutom med nästa delfinal i 7-stars. Ser fram emot det! Ska du dit?

Matilda och Herta Beata klara

Kvalet är avgjort. Vi får alltså bland annat se Matilda Pettersson och hennes Herta Beata i Falsterbo i sommar. Superkul verkligen! Det här är ett ekipage jag älskar att följa.

Matilda rider oerhört mjukt och följsamt. Hon har dessutom en vinnarskalle som få. Härom dagen frågade jag henne "du är så sjukt lugn mellan klasserna. Är du inte nervös"? När hon lugnt satt och snackade med mig innan värmning av nästa. 

Matildas svar: "nej. Varför ska man bli nervös? Det tar bara energi".

Hon har så rätt. 

 

Du följer väl oss på hästfesten?

SJälvklart är Folkbladet med Ryttarbloggen och instagr taggade på stor tävlingslycka på Åby! Du kan följa mig via webben Folkbladet.se. Prenumerera gärna på taggen "ridsport" så missar du varken ingående reportage eller tävlingsreferat. 

På instagram RyttarbloggenFolkbladet. 

På Facebook söker du på Folkbladet. Gilla vår sida för att ta del av alla snabba hästnyheter direkt i ditt flöde. 

Jag kommer befinna mig ute på Åby i veckan. Vill du läsa om någon särskild ryttare? Tveka inte att kontakta mig! 

 

Nu kör vi! (Det här är roligare än mello- inte sant) 

 

Åbydominans på och utanför Åby?

Åby har fortsatt flyt med bra tävlingsryttare. Inte minst under första delen av Swedish 7-stars spring tour där man plockade fina placeringar på alla håll och kanter.

 

Följ länken för att nämna några.
http://www.folkbladet.se/nyheter/aby-regerar-i-7-stars-om4649993.aspx

 

Jag tvivlar inte en sekund på att vi får se lokala placeringar och fina rundor nu när Norrköping horse show drar igång med full kraft i veckan.

 

Ska du tävla? Kontakta mig på angelica.forsberg@ntm.eu

Här behandlar vi ridsport högt och lågt. Lokalt, regionalt och på riks. Vad vill du läsa om i bloggen? Eller i Folkbladet? Tipsa mig på angelica.forsberg@ntm.eu

Bloggar