Angelica Forsberg

Ryttarbloggen

Angelica Forsberg bloggar om ridsport.

Det är ni som är framtiden

 

 

 Matilda Pettersson

 

I mitt jobb har jag förmånen att träffa underbara människor. Den här veckan har jag varit hos två unga framtidshopp i Norrköping. Vi pratar om Hanna Sörlin (uppsutten) och Matilda Pettersson. 

 

Det är så fantastiskt att se våra unga talanger på uppgång. De har ett driv och ett engagemang många bara kan drömma om. 

De här tjejerna lever sin dröm. Ingen tvekan om saken. Men drömmen kommer med ett pris. De har inte fötts in i detta. De sliter varje dag. I regn. I snö. I storm. De tävlar. De vinner. De förlorar. De ramlar av. De dammar av sig och sitter upp igen. Om och om igen. 

De har en ömjukhet av naturen. Inför uppgiften och inför livet som sådant. Det är fantastiskt att se. Om något går fel rannsakar man sig själv. Inte skyller på hästen, banbyggaren, vinden. 

Det är sådana som de här tjejerna som för ridsporten framåt och ger den här branschen en ödmjukhet som jag personligen ibland kan känna saknas. Det är ni som är ridsportens framtid och det blir mig ett sant nöje att följa er. 

 

Håll utkik i Folkbladet för djupare intervjuer med Hanna och Matilda. Jag kommer också varefter bjuda på bilder på instagram. Sök på ryttarbloggenfolkbladet 

/Angelica 

Täckesångestens tid är nu

 

 

Den stora snackisen just nu för oss alla med häst är nog täckesfrågan. När täckar du? Täckar ni av på dagen, på under kvällen? 

 

För bara npgra dagar sedan cirkulerade en debat om att just inte koka sina hästar i vårsolen. Det är Cerrie Hedin, domare och uppfödare som dragit igång diskussionen och mätt temperaturen på sina hästar. Detta har fångats upp av bland annat tidningen Hippson. 

Resultatet är väldigt intressant. En häst utan täcke hade 13 grader ryggledes och en med täcke 20 +.

Generellt tror jag också att vi täckar på för mycket, för ofta och med för varma täcken. De flesta friska hästar klarar sig trots allt utan. 

Men vi får inte glömma individanpassningen. Personligen har jag en av mina hästar som blir brutalt halt vid minsta kyla på länden. Sånt kan såklart inte lämnas utan beaktande. 

 

Så hur gör ni? Täckar på? Täckar av? Halvdagar? 

Nu finns vi på Instagram

Östergötland Ryttarbloggen har tagit steget ut på Instagram. Där försöker vi hänga med i allt som händer. Du hittar oss om du söker på ryttarbloggenfolkbladet

 

Och du ...

Du glömmer väl inte tipsa oss?

Har du tävlat i helgen? Ska du tävla framöver?

Eller har du kankse nåt kul evenemang på gång?

 

Jag nås på angelica.forsberg@ntm.eu, här i kommentarsfältet, via Instagram eller 075-245 62 64. 

Inget evenemang är för litet eller för stort :) 

 

Islandshästar på hal is

Skärblacka I går var jag i Skärblacka ishall för att kolla in istölten.

Ett härligt arrangemangmed många fina ekipage.

 

Följ länken så hittar du en bildkavalkad från dagen.

http://folkbladet.se/sport/toltmaskiner-pa-glansis-om4543551.aspx

Internt krig i ridsporten

Norrköping Sju pooulära tävlingsarrangörer går till attack mot ridsportsförbundet. Anledningen? Förbundet sägs hämma konkurrensen, främja egna intressen och orsaka sponsorflykt. 

Som de flesta vet är sponsorerna oerhärt viktiga för ridsporten, det här kan alltså drabba så väl tävlingsarrangörer som i förlängningen ryttare. 

Det blir onekligen en intressant följetong. 

Har du drabbats? Kontakta folkbladet 

http://folkbladet.se/nyheter/forbundet-foljer-inte-svensk-lag-om4536458.aspx 

Här behandlar vi ridsport högt och lågt. Lokalt, regionalt och på riks. Vad vill du läsa om i bloggen? Eller i Folkbladet? Tipsa mig på angelica.forsberg@ntm.eu

Bloggar