Rallybloggen
Ronnie Maxe heter jag, är 40 år fyllda och härstammar från Borggård. Sedan flera år tillbaka bor jag med sambo och 2 barn 13 och 18 år , på en vändgata i Rejmyre. I denna blogg kommer ni i synnerhet få ta del av hur det är att vara glada amatörer, på ett så proffsigt sätt som möjligt, i den dyra materialsporten rally. Jag själv är co-driver i Team Pelle Lundgren Motorsport som ni kommer att få följa här , men även få ta del av andra motorsport-nyheter.
- den 18 februari 2012, kl 00:42

Svensk-Norska VM-rallyt

Precis hemkommen från att ha spolat hockeyrinken här i Rejmyre under ett par timmar. Perfekt spolväder när det kryper ner mot 7-8 minusgrader. Kan undra vad det är det som gör att det blir lite långt mellan bloggningarna tro? Kan det vara tidsbrist ? Imorrn har vi klädprovning av nya träningsoveraller i Rejmyre IF och på söndag spelar vi cup i Åby med grabbarna jag tränar 2 dagar i veckan vintertid. Så om någon har adressen till tidsbutiken så hör av er.

Vad har hänt på rallyfronten sedan senast då? Ja det har ju avgjorts ett VM-rally i Värmlandsskogen och faktiskt även i Norge där fredagsetappen gick av stapeln. Vi,eller denna gång bara jag,från teamet var på plats i dagarna 4 för att bevittna detta enormt mediebevakade sportevenemang. Även på denna nivå i rallyvärlden finns det faktiskt glada amatörer precis som vi. En färgklick i startfältet i år var utan tvekan en man vid namn Paolo Nobre från Brasilien. Precis som för oss i Pelle Lundgren Motorsport var det här med snö och is som tävlingsunderlag någonting helt nytt för Nobre. Det skulle också visa sig... det där med snövallar som gärna suger åt sig rallybilen om man genar lite för mycket fick Nobre kyligt erfara. Men glad som han var mest hela tiden så tyckte han det var fantastiskt så vänliga de svenska människorna var som skottade snö åt honom och lyfte tillbaka honom på vägen igen. Det är nog en av storheterna med oss glada amatörer , vi kanske inte har med toppstriden i tävlingarna att göra men vi har så jäkla kul ändå. Nobre förresten basunerade med sin redan klassiska brasilianska rallyglädje ut vid en radiointervju efter en sträcka, att han var snabbast på sträckan. Att det bara var han som kommit i mål ännu var inte så noga. Förmodligen har han bara rally som en kul hobby. Han lär äga både fotbollslag i Brasilien och har enligt uppgift faktiskt kandiderat till president för landet !

En annan kille med en lite udda sak på meritlistan som startade i det Svenska VM-rallyt var norrmannen Steve Rökland. Han lär vara norsk mästare på tv-spelet Richard Burns Rallying. Om han kan ses som glad amatör eller ej kan jag inte svara på men förmodligen tycker han efter den gångna helgen att det är lugnare att sitta i soffan och spela spel än att försöka vara snabbast i de norska skogarna. Den framlängeskullerbytta han bjöd oss på såg ut att kosta mer än om tv-spelsskivan skulle råka få en repa.

I kommande blogginlägg ska det handla lite mer om oss i Pelle Lundgren Motorsport , om vårt mål och planer. Kommer vi alltid vara "bara" glada amatörer? Vi har en del planer på gång iaf tillsammans med Folkbladet , så håll koll på bloggen.Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...