Golfbloggen
Hej! Petter Bocian här. Jag är professionell golfspelare och tävlar för Norrköpings GK. Här tänkte jag skriva en och annan rad om golf (och annat som dyker upp innanför pannbenet).
Norrköping - den 15 mars 2012, kl 16:13

Årets första ECCO

Många av mina kollegor från Nordiska Ligan är nu på plats i Spanien för att inleda tävlingssäsongen på La Manga. Jag har själv varit med där de senaste två åren men har i år valt bort de tävlingarna för att istället ladda batterierna ordentligt på hemmaplan.

 

Årets första ECCO Tour, som ingår i Nordiska Ligan, drar igång imorgon. Så de sista finjusteringarna gör grabbarna just nu. Många har nog tränat klart för dagen och är på gymmet (eller redan hemma på rummet) medan andra, trots allt nötande de lagt ner den sista tiden, står kvar på rangen för att hitta bollträffen som av någon outgrundlig anledning försvunnit(tävlingsnerverna som dykt upp?).

 

Det är alltid spännande att se hur säsongen startar för våra nordiska spelare. Uppladdningen skiljer sig markant åt för många av oss. Vissa har varit utomlands större delen av vintern och bara spelat golf, andra har jobbat, en tredje grupp har studerat, en fjärde har tränat i inomhushallen, en femte har satsat på rehab för tidigare skador osv. Resultaten kommer garanterat vara lika varierade. Det är inte ovanligt med scorer allt ifrån -8 till +20 på dessa tävlingar.

 

Efter en snabbtitt i anmälningslistorna ser jag att det är en härlig blandning av spelare även i år. Många yngre, några äldre, några meriterade medan andra är helt nya på touren. Något jag dock reagerade på var det stora antalet norrmän som tagit sig ner till Spanien. Norrmännen har varit på g under några år och det börjar visa sig. Det norska golfförbundet har satsat duktigt med pengar på att få fram nya talanger och många banor har fått sig en rejäl uppfräschning. Se upp för norrmännen!

 

Men även i år tror jag att Sverige kommer lyckats bäst av de nordiska länderna.

 

Jens Dantorp, förra årets gigant på Nordiska Ligan, lyckades med en 59:a på Nivå GK 2011.Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...


Barnkammaren