Golfbloggen
Hej! Petter Bocian här. Jag är professionell golfspelare och tävlar för Norrköpings GK. Här tänkte jag skriva en och annan rad om golf (och annat som dyker upp innanför pannbenet).
Norrköping - den 26 februari 2012, kl 08:35

Matchspel

I det amerikanska ökenlandskapet i Arizona pågår just nu matchspelstävlingen Accenture Match Play Championship. Alla svenskar är utslagna (Peter Hanson åkte på däng i gårdagens kvartsfinal) och nu återstår bara semifinalerna och den slutgiltiga drabbningen mellan veckans två bästa.

 

I ena änden av matchspelspyramiden möts amerikanerna Mark Wilson och Hunter Mahan och i den andra blir det ett europeiskt tungviktsmöte mellan Rory McIlroy och Lee Westwood. Den förstnämnda matchen är jag inte överväldigad över men den andra däremot! Rory spelar den roligaste golfen i världen och Lee dansar sig alltid runt banan på ett föredömligt sätt. European Tour beskriver till och med mötet som "mouth-watering".

 

Med tanke på att McIlroy drog sig ur årets Scandinavian Masters nyligen och blev ersatt av just Westwood, tycker att jag att det med svenska ögon blir ännu mer spännande. Min favorit är den unge nordirländaren men det vore nog bra för Bro Hof om britten plockar hem dagens batalj.

 

Matchspel är annars ett väldigt roligt spel. Ofta dras man med av motståndet och spelar bättre eller sämre beroende på hur hans dagsform är. Jag har väl ingen meritlista att skryta med när det gäller matchspel men jag tycker ändå att det är riktigt roligt. Bara det att man tillåts chansa lite extra eftersom det "bara" är ett hål i potten (och inte en hel tävling som i vanliga fall) är en extra krydda.

 

Jag har inte spelat någon matchtävling under de senaste åren, det har helt enkelt inte passat mitt övriga spelschema, men i år har jag tänkt ställa upp i Match-SM på Österåkers GK. En bana jag tycker om och ett spelformat jag trivs med, det är bara att hoppas på att chansningarna går hem.Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...


Barnkammaren