Hockeybloggen
Johan Adamsson, 31 år, är hemmahörande i Stockholm men pendlar ned till jobbet på Folkbladet i Norrköping. Han är en jävel på engelska men har trots det vissa svårigheter att förstå innebörden av ordet "deadline". Adamsson är sportredaktionens hockeynörd och har följt Vita Hästen med stort intresse under ett flertal säsonger. Den här bloggen kommer med andra ord att handla om ishockey i allmänhet och Vita Hästen i synnerhet, men det finns en viss risk för att det dyker upp en del andra ämnen också.
- den 4 mars 2012, kl 19:03

Ganska sjukt

Det är egentligen ganska sjukt vilken dramatisk playoff-helg det blev till slut, särskilt efter torsdagens resultat i Östersund och Olofström.

 

Om vi börjar med Olofström så är jag full av beundran för hur det laget lyckades komma tillbaka och ta sig vidare. Inte bara för att det blev torsk i första matchen utan även för att man låg under med 0-2 i andra perioden uppe i Umeå.

Ändå vänder man på steken och håller nollan i mer än fyra perioder mot Björklöven. Ett Björklöven som dessutom inte hade förlorat en enda match den här säsongen.

 

Sick. Jag säger grattis till OIK och om laget nu bara undviker underskattning mot Arlanda så räknar jag med att blekingelaget spelar i kvalserien om en och en halv vecka.

 

Det andra dramat utspelades i Telenor Arena i karlskrona. Att Östersund skulle vinna match två och få till en förlängning i den tredje hade jag aldrig kunnat tro. Seriöst alltså, den här matchserien skulle ju KHK lalla sig igenom utan större problem, ändå kom man undan med blotta förskräckelsen.

Jag har inte sett någon av matcherna själv, men av de rapporter jag har fått så har KHK varit ganska halvdana. All respekt till Östersund dock som gjorde det till den rysare det till slut blev.

 

 

Ja, nu blir det alltså, precis som alla trodde, ett playoff 3-möte mellan Hästen och karlskrona. Inför PO2 skrev jag att det var helt öppet, men nu tror jag ändå att det är fördel Hästen. Fråga mig inte varför, men det är bara en känsla som har smugit sig på under helgens gång.

 

Men men, oavsett vilket så lär den här veckan bli sjukt intressant.

 

I övrigt kan vi väl meddela att Asplöven och Ronneby-Kallinge (alternativt Kallinge-Ronneby) är klara för playoff 3.

Trist för mitt Huddinge, men sånt är livet.

 Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...