Hockeybloggen
Johan Adamsson, 31 år, är hemmahörande i Stockholm men pendlar ned till jobbet på Folkbladet i Norrköping. Han är en jävel på engelska men har trots det vissa svårigheter att förstå innebörden av ordet "deadline". Adamsson är sportredaktionens hockeynörd och har följt Vita Hästen med stort intresse under ett flertal säsonger. Den här bloggen kommer med andra ord att handla om ishockey i allmänhet och Vita Hästen i synnerhet, men det finns en viss risk för att det dyker upp en del andra ämnen också.
- den 1 mars 2012, kl 15:50

Dagens tips

Morsning!

 

Tillbaka på redax i Norrköping för första gången på fem veckor och det känns inte alls bra, det måste jag erkänna.

Det positiva är att jag kan blogga och därmed ge sken av att jag gör något vettigt.Chefen hör smattrande tangenter och då brukar han hålla sig lugn.

 

Skämt åsido - det är naturligtvis hur grymt som helst att vara tillbaka i sadeln igen, och änny grymmare känns det att få se lite division ett-hockey igen, även om det i kväll "bara" handlar om en träningsmatch.

Men det ska bli intressant att se båda lagen. Nyköping var helt okej senast jag såg dem och var faktiskt bättre än jag trodde. Mitt tips är ändå att Hästen vinner med 5-2.

 

I övrigt spelas det ju ett antal viktigare matcher, och då syftar jag inte bara på elitserien utan även på playoff 2. Hade jag inte suttit här så hade jag nog besökt Björkängshallen i kväll i stället där Huddinge tar emot Asplöven.

Mitt tips där? Huddinge vinner knappt, 4-3.

 

Den på förhand tippade slagpåsen Östersund tar emot Karlskrona uppe i norr och jag kan inte tänka mig något annat än att KHK tar hem den här matchen. Men man vet ju aldrig, Östersund kanske stärks av att vara så pass nederlagstippade att de sprattlar till och vinner första.

Nej, det tror jag inte. Karlskrona vinner även i kväll, 4-1.

 

Sen har vi Enköping mot Ronneby-Kallinge (alternativt Kallinge-Ronneby), där de sistnämnda är ettans hittills största överraskning med sitt frejdiga spel. Sett över tre matcher är jag ganska säker på att Krif är det bättre laget, men i kväll säger magkänslan att Enköping - som de senaste åren visat sig vara ett starkt "slutspelslag" - vinner. Matchen i Bahcohallen vinner ESK efter förlängning, 4-3.

 

Och så har vi då playoff 2-höjdpunkten, Olofström mot Björklöven. Här snackar vi om en vidöppen matchserie som egentligen inte går att tippa. Jag gör ett försök ändå. Olofström måste vinna i kväll för att ha en chans att ta sig vidare och gör det också. OIK spöar "Löven" med 6-4.

 

Ja, där har ni det. Nu ska jag återgå till något vettigt. Vi ses i Himpa i kväll.

 Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...