Fotbollsbloggen
Fotbollsbloggen - eller din Steven Gerrard-höger i tyckardjungeln. En pålitlig spridare av de senaste och hetaste ämnena i bollsparkarvärlden. Jag som ska försöka att göda dig med skvallret och kommentarerna som inte alltid passar in i papperstidningen bland de andra slitna fraserna heter David Iwung och är 32 bast. På egna meritlistan står en utskällning av Darko Mavrak (ja, det var jag som skällde) och att jag en gång trashtalkade Jonas Bjurström till den grad att han drog knytnäven i en sten. Häng med ut på en resa där värdens bästa leksak, en förskräckt läderbit, är den röda tråden.
- den 26 februari 2012, kl 20:32

Varför kan inte fotbollen anpassa sig?

Bollen var inne. Gott och väl. Det såg alla - utom dom tre männen som ska se det: domarna.

Och here we go again.

Eftersnacket handlar inte om matchhjältar, det spånas inte i vad resultatet i sig innebär för utgången av ligan. Det spekuleras i stället om korruption och mygel.

Suck.

Allt skulle kunna gå att undvikas med att slänga upp ett par målkameror.

Varför kan inte fotbollen anpassa sig som ishockeyn? Som basketen redan gjort i USA?

Jag har inte hört några motståndare till målkameror eller att införa tekniska hjälpmedel på fotbollsarenorna på ett tag nu. Jag antar att det inte finns några belackare kvar. Fotbollen skjuter sig själv i foten varje gång en Frank Lampard-boll är inne i ett VM men döms bort. Eller när Muntari nickar in en boll i en superhet seriefinal men döms bort.

Det tenderar till parodi. Att eftersnacket handlar om medvetet fusk gynnar knappast heller fotbollen. Målkameror nu, tack.

------------------------------------------------------------------------

Det var allt annat än vackert - men första titeln på sex år smakar fågel. men jag ska vara ärlig: jag har svårt att hålla mig vaken när Liverpool spelar. B-A Strömberg sa ett par dagar innan han fick kicken från IFK att "vi är trubbiga som en oceanångare på tvären i anfallsspelet". Det passar bra in på ett kantigt, omständigt och trögt Liverpool.

------------------------------------------------------------------------

Kantigt, omständigt och trögt var det sannerligen inte i London. Arsenal på det humöret. När de springer så mycket, har en sån fart på bollen och släpper på allt vad säkerhetsbälten heter är fantastiska.

-------------------------------------------------------------------------

Trots allt: det är något poetiskt vackert med att vinna titlar.

 

 Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...