Rallybloggen
Ronnie Maxe heter jag, är 40 år fyllda och härstammar från Borggård. Sedan flera år tillbaka bor jag med sambo och 2 barn 13 och 18 år , på en vändgata i Rejmyre. I denna blogg kommer ni i synnerhet få ta del av hur det är att vara glada amatörer, på ett så proffsigt sätt som möjligt, i den dyra materialsporten rally. Jag själv är co-driver i Team Pelle Lundgren Motorsport som ni kommer att få följa här , men även få ta del av andra motorsport-nyheter.

 
- den 13 mars 2012, kl 07:45

 

Då har vi varit iväg och tävlat igen då. Denna gång fick vi gör en nästan 40 mil lång (enkel) resa till Lima strax innan Sälen där deltävling nummer 2 i Suzuki 1300 RallyCup gick av stapeln. Tävlingen i fjällvärlden var den klassiska LBC Ruschen som faktiskt har 25-26 år i obruten följd på nacken. Till tävlingen åkte vi med en riktigt positiv känsla efter första deltävlingen och efter att Pelle tränat på sjöis en hel dag. Här skulle det laddas mellan snövallarna och vi hade nog en liten tanke på att kunna slå oss in bland de 5-6 främsta trots att det bara var Pelles andra vintertävling.

Första sträckan mätte 1,8 mil och som 10:de bil gav vi oss ut på sträckan. Vi fick inget flyt och vi tyckte att det verkade väldigt halt trots att vi har väldigt mycket dubb i rallydäcken. Cupekipagens sämsta tid på sträckan kan väl ha en liten förklaring i att vi missat att kolla däcktrycket innan vi startade. På servicen efter sträckan mätte vi upp nästan 2,5 kg i däcken , troligen en orsak till att vi inte tyckte vi hade nått fäste. Efter ungefär halva sträckan får vi även bromsproblem. Det verkar finnas luft i systemet så bromsarna tar inte ordentligt och det blev lite väl spännande ibland. Med ett sänkt däcktryck till 1,9 kg och luftade bromsar ger vi oss ut på korta ss 2 , bara 4,4 km lång. Nu blev det jämnare mot våra konkurrenter och vi sätter en 7:e tid av 14 startande i klassen.

Med dessa två sträckor körda, kände vi oss uppvärmda inför de två återstående långsträckorna. SS 3 mätte hela 3,5 mil och sista ss 4 nästan 3,2 mil. Med 15 sidor noter i blocket och en uppåtgående trend i resultatlistan ger vi oss iväg. Nu skulle vi klättra ytterligare i listan var det tänkt men det enda vi klättrade i här var i snövallarna tror jag. I en ganska tvär högerkurva går det på tok för fort , och vi slår i vallen med förarsidan för att sedan skickas runt i luften och landa liggandes på sidan på min sida. Kolla in det korta filmklippet. 

Klicka på denna länk för film

Hur som helst får publiken oss på hjul igen och vi fortsätter och startar även på den sista ss 4. Lite väl överambitiösa och i jakten på att ta igen tid så hamnar vi hårt i en snövall även här. Denna gång med fronten först  rakt fram i ett vägbyte där publiken slet i 5-6 min med att få ut oss på vägen igen. Man får ju aldrig chansen att tacka de som finns till hands i skogen (förhoppningsvis) så jag gör det väl här istället. Nu tog motor och kylare så pass mycket stryk så vi tvingas tyvärr att bryta på transporten in till slutmålet med bara ett par kilometer kvar pga en kokande rasad motor. När detta skrivs har våra fantastiska mekaniker redan rivit ur motorn ur bilen , plockat bort dörrar och framskärmar som blev lite deformerade i avåkningen och börjat planerat för nästa tävling. Troligen blir det Himmelstalunds-sprinten i Norrköping i påsk. Blir vi klara i tid och kommer till start så är ni hjärtligt välkomna att komma och träffa oss och snacka lite rally.

 

Kommentera och dela Vinteravslutning med kullerbytta (0 inlägg)
- den 3 mars 2012, kl 12:41

Nu gott folk planerar vi i Pelle Lundgren Motorsport tillsammans med Folkbladet , Optiker Neumann SYNSAM i Finspång , Rejmyre Träemballage AB och rockfestivalen Skogsröjet i Rejmyre att dra igång en tävling där fina vinster står på spel.

Tävlingen är riktad mot privatpersoner som mot en avgift på 100 kronor blir  upplagda med sitt namn (om man vill) på vår hemsida www.plmotorsport.se i ett privatsponsorregister. Vi kommer vid två olika tillfällen, som ännu ej är datumbestämda, finnas på plats en gång i Norrköping (troligen vid Folkbladets Ingelstad-kontor i ICA Maxi-huset) och vid ett tillfälle någonstans i Finspång. Där kommer  vi visa upp vad vi håller på med och svara på frågor och kanske bjuda på lite gofika.

Bland er som ansluter sig  som medlemmar i Pelle Lundgren Motorsport kommer vi på era medlemsnummer dra 1 st medåkning under en rallytävling (minsta ålder 13 år) , abonnemang på Folkbladet , Presentkort hos Optiker Neumann SYNSAM i Finspång och  Festivalpass till rockfestivalen Skogsröjet i Rejmyre. Målsättningen är minst 50 personer. 

Så nu gäller det att ni håller uppsikt på Rallybloggen och på vår gästbok på hemsidan när och var detta drar igång. Vill ni lämna en intresseanmälan innan vi vet vart och när vi kommer att stå så går det också bra. Kontakta i så fall mig på 070-6639127 eller Pelle på 070-5664641 och boka ert medlemsnummer. Det går också bra att skriva en intresseanmälan i vår gästbok med namn och nummer så kontaktar vi er.

 

Nästa helg drar vi mot Lima för deltävling 2 i Suzuki 1300 RallyCup. Skidåkarna i Vasaloppet har väl precis gått i mål när cupen äntrar scenen i stället.

Kommentera och dela