Fotbollsbloggen
Fotbollsbloggen - eller din Steven Gerrard-höger i tyckardjungeln. En pålitlig spridare av de senaste och hetaste ämnena i bollsparkarvärlden. Jag som ska försöka att göda dig med skvallret och kommentarerna som inte alltid passar in i papperstidningen bland de andra slitna fraserna heter David Iwung och är 32 bast. På egna meritlistan står en utskällning av Darko Mavrak (ja, det var jag som skällde) och att jag en gång trashtalkade Jonas Bjurström till den grad att han drog knytnäven i en sten. Häng med ut på en resa där värdens bästa leksak, en förskräckt läderbit, är den röda tråden.

 
- den 27 februari 2012, kl 16:48

Ett konstgräs med värmeslingor och du kan utan problem lägga seriepremiärer i februari. IFK Norrköping och GAIS tjuvstartar rekordtidigt i morgon. Den 28 februari. "Det här är framtiden" konstaterade Stefan Hellberg innan han förklarade att den tidigarelagda öppningen blev lösningen när inte IFK och Makrillarna kunde hitta ett datum som passade i sommar. Spelschemat blir dock en aning förryckt. IFK spelar sin andra match i slutet av mars. Då borta mot GAIS.  IFK ställer upp med följande elva i årets första tävlingsmatch: David Nilsson - Nikola Tkalcic, Martin Johansson, Marcus Falk Olander, James Frempong - Modou Barrow, Andreas Johansson, Imad Khalili, Philip Persson - Christoffer Nyman, Isaac Thelin.

------------------------------------------------------------------------

Caio Mendes ser ut att fått fart på fotbollstillvaron igen. Efter ett nattsvart 2011 gick ju brassen som bekant till Brage i vintras. I 2-3-torsken mot Degerfors i helgen satte Mendes det ena Bragemålet på frispark.

-------------------------------------------------------------------------

I övrigt anser jag inte att det är så friskt att göra så här.

Kommentera och dela  
- den 26 februari 2012, kl 20:32

Bollen var inne. Gott och väl. Det såg alla - utom dom tre männen som ska se det: domarna.

Och here we go again.

Eftersnacket handlar inte om matchhjältar, det spånas inte i vad resultatet i sig innebär för utgången av ligan. Det spekuleras i stället om korruption och mygel.

Suck.

Allt skulle kunna gå att undvikas med att slänga upp ett par målkameror.

Varför kan inte fotbollen anpassa sig som ishockeyn? Som basketen redan gjort i USA?

Jag har inte hört några motståndare till målkameror eller att införa tekniska hjälpmedel på fotbollsarenorna på ett tag nu. Jag antar att det inte finns några belackare kvar. Fotbollen skjuter sig själv i foten varje gång en Frank Lampard-boll är inne i ett VM men döms bort. Eller när Muntari nickar in en boll i en superhet seriefinal men döms bort.

Det tenderar till parodi. Att eftersnacket handlar om medvetet fusk gynnar knappast heller fotbollen. Målkameror nu, tack.

------------------------------------------------------------------------

Det var allt annat än vackert - men första titeln på sex år smakar fågel. men jag ska vara ärlig: jag har svårt att hålla mig vaken när Liverpool spelar. B-A Strömberg sa ett par dagar innan han fick kicken från IFK att "vi är trubbiga som en oceanångare på tvären i anfallsspelet". Det passar bra in på ett kantigt, omständigt och trögt Liverpool.

------------------------------------------------------------------------

Kantigt, omständigt och trögt var det sannerligen inte i London. Arsenal på det humöret. När de springer så mycket, har en sån fart på bollen och släpper på allt vad säkerhetsbälten heter är fantastiska.

-------------------------------------------------------------------------

Trots allt: det är något poetiskt vackert med att vinna titlar.

 

 

Kommentera och dela  
- den 25 februari 2012, kl 10:27

När Lasse Lagerbäck kallar är det bara att inställa sig.

Tänkte Gunnar Thorvaldsson och kastade sig iväg till Japan, tur och retur, avverkade två lätta träningspass och spelade 75 minuter i fredagens träningsmatch.

"Pekings" islänning var nöjd med degt han fick uträttat mot ett ivrigt bolltrillande japanskt landslag som inte torskat på 16 matcher.

Thorvaldsson medgav dock att det kanske var i extremaste laget att flacka fram och tillbaka mellan Norrköping och Japan under så pass kort tid.

-Men det var fantastiskt att spela för landslaget igen, sa Gunnar.

Publiksiffran på Nagai Stadium: nätta 45 000 personer.

------------------------------------------------------------------------

Arsim Gashi är en rastlös fotbollsspelare. Motala AIF, Sleipner och Sylvia de senaste åren blir nu Assyriska. I sina bästa stunder är Gashi en mycket bra anfallare. Inte bara för att han kan kan stänka in bollar. Med sin väldiga fysik och smarta skalle öppnar han för sina lagkamrater. Det känns, så här på förhand, som Assyriska hittat rätt ersättare för till Sleipner flyende Josef Haddad.

------------------------------------------------------------------------

Trots Zlatans avstängning - Milan-Juventus blir en go´bit för att använda ett av Pessimist-Pälles mest utnyttjade uttryck.

------------------------------------------------------------------------

Och kan Pool se till att få lyfta en pokal igen så skulle det vara en suverän punkt på helgen. Cardiff ska/måste vi slå.

-----------------------------------------------------------------------

Kommentera och dela  
- den 23 februari 2012, kl 13:02

Ett års slit för att få UEFA:as Pro Diploma, den högsta utbildning du kan ha i Sverige, är snart över för Tony Martinsson. IFK:s sportchef vek ett par minuter i samband med lunchen i Göteborg där utbildningen pågår fram till fredag. Efter att samlingen på västkusten är över ska "Tonna" skriva ihop en uppsats och kan sedan ta emot diplomet som snart blir ett krav för att få träna ett lag på elitnivå (allsvenskan och superettan) i Sverige. Men det var inte för att snacka om ledarutbildningen som jag ville ha tag i Tonna utan om försöken att låna ut Riki Cakic leder någonstans. Svaret: nej.

-Det är inte spelarnas marknad. Det är inget snack om den saken och på många håll är redan trupperna fyllda, menar Martinsson som försökt att "sälja" in Cakic på sju-åtta olika håll i vinter.

Trots att det alltså handlar om en utlåning är det ingen som nappat - än.

Samma sak vad gäller Bruno Santos.

Det återstår dock fortfarande en månad innan fönstret stänger.

----------------------------------------------------------------

Robert Hagert, Sylvias tränare, räknar med att kunna ställa ett lag på benen i lördagens träningsmatch borta mot J Södra. Derbyt mot Sleipner kunde inte spelas då sjukdomar härjade i Sylvias tunna trupp.

-Vi har fått tillbaka några spelare men det är också andra som insjuknat. Det är något skit som går i truppen, säger Hagert.

----------------------------------------------------------------

Den nykläckta mini-sessan? Kul. Antar jag. Men jag firar i stället jubileumet av det här mästerverket som fyller 20 bast i morgon.

 

Kommentera och dela  
- den 22 februari 2012, kl 14:29

Talented. Together. True. Där har ni den katchiga parollen för spelorten Norrköping under dam-EM 2013. Det låter väl fint och lagom puttinuttigt? Jag får alltid allergiutslag när UEFA smörar och ska förbrödra fotbollen till varje pris. Andra exempel är: Fast. Fair Fantastic (Kalmar) och Unique. United. Unstoppable (Göteborg). Varför inte dra till med någit i stik med Blood. Balls. Belligerent (stridslysten)? Med rätt layout - blodstänkta fotbollar med krigsuniformerade spelare - skulle det garanterat locka ett större intresse och det skulle gå upp för fler människor att några av Europas bästa fotbollsspelare kommer till stan.

------------------------------------------------------------------------

Russell Mwafulira har redan åkt ur en serie en gång med IFK Norrköping. Det kan mycket väl bli en ny degradering för anfallaren. Hans Jomo Cosmos har en (!) ynka poäng på 17 spelade matcher och ligger näst sist i sydafrikanska ligan. Enligt afrikansk media är inte Mwafulirwa spelklar heller. Han väntar fortfarande på att få igenom sitt uppehållstillstånd. Dessutom saknas Russell i den malawiske landslagstrupp som ska kvala i det Afrikanska kvalet mot Chad. 

------------------------------------------------------------------------

Peter Larsszzzzzzzzzzzzzzz...Inte en ny vända nu. Snälla. Precis när vi begravt det sista Peter Hansen-ryktet.

-----------------------------------------------------------------------

Napolis sköna offensiva ös mot Chelsea och Milans sprakande uppvisning mot Arsenal i förra veckan. Italien är på väg mot var de än en gång stod i fotbolls-Europa.

----------------------------------------------------------------------

 

 

Kommentera och dela  
- den 20 februari 2012, kl 14:26

Artist-Sverige rasar mot Björn Ranelid i något slags uppror.

I alla fall enligt Aftonbladet. Så gott. Det här spektaklet har skjutit sig själv i foten. Det som ursprungligen var en sångtävling har utvecklats till en cirkus.

En freakshow.

Du behöver inte ens vara artist för att vara med. Bara du inte är okänd.

Kapabel och sjunga eller inte -  det går att hitta någon kosmetika att kasta på, rama in det med någon tafflig scenshow och du är hemma.

Underhållning kallas det visst. 

Du kan kasta upp vem fan som helst i strålkastarljuset.

Det fungerar ett tag i ytlighetens högborg men nu hoppas jag innerligt att den ostadiga grund som bär upp skiten rämnar och brakar samman.

Jag har inte sett en minut av dravlet men kunde inte låta bli att ta mig igenom Ranelid-låten när en polare skickade den på Facebook.

Om den gick vidare kan jag bara föreställa mig hur bra resten av startfältet var.

-----------------------------------------------------------------------------

RÄTTELSE:  Kevin Prince Boateng är inte tysk. Han lirar för Ghana - men är lika satans bra för det.

------------------------------------------------------------------------------

Såg bara en halvlek på Nya Parken i lördags. Gissa vilken? Mm, självklart den första, mållösa. Och väldigt intetsägande. Det tog 12 minuter innan något av lagen hade mer än två passningar inom laget. Det var i stort sätt befriat från målchanser men andra halvlek gav desto mer. Tjuvkollade (avslöja inget) på andra sidans tv-inslag och konstaterar att:

Martin Smedberg Dalences betydelse för IFK knappast kan underskattas. Tre assist från IFK:s Beckham.

Domare Johan Hamlin fortsätter att ta tveksamma beslut på Nya Parken. Straffen som gav J Södra 2-2-målet var billig. Och känslan att visa Viktor Rönneklev efter att han "kastat" iväg bollen efter avblåsning var...sådär. Vi pratar en träningsmatch här.

Imad Khalili demonstrativt visade sin glädje mot Hamlin efter att IFK-inhopparen knoppade in 3-2 i ett "Fuck You-firande".

Att Morten Morisbak Skjönsberg såg tung ut men ända hade speed när han väl fick upp farten och var stabil i löpduellerna.

 

 

 

Kommentera och dela Hoppas skiten rämnar och brakar samman (1 inlägg)
- den 16 februari 2012, kl 11:10

Wow. Det trodde jag inte att Milan hade i sig. Zlatan var magnifik mot Gunners och är ovärderlig för sitt lag - men det är med halsgaddade Kevin Prince Boateng som Milan får en annan dimension i sitt spel. Tysken som är tillbaka efter skada är på väg att segla upp till en favoritspelare.  Efter gårdagskvällen är han nog där. Det här målet mot Barcelona i gruppspelet är tysken personifierad: teknik, tanke, kyla och smartness i samma tatuerade paket.

Och det han öppnade vägen med igår var fan inte ett dugg sämre. 

Zlatan och Boateng är två vinnare som kan lyfta Milan hela vägen till en final. och till en Scudetto.

---------------------------------------------------------------------------

Zlatans vrål av lättnad/glädje efter straffmålet, som han själv tveksamt (?) fixade, avslöjar att det var ett par kilo CL-ångest som lättade från axlarna.

--------------------------------------------------------------------------

Ikväll rullar slutspelet i Europa League igång. På menyn: Ajax-United och Porto-City. De engelska elefanternas debacle i CL lyfter losercupen.

 

Kommentera och dela Boateng - ny personlig favvo (1 inlägg)
- den 15 februari 2012, kl 17:02

Det är ett ovanligt försäsongsläge i IFK Norrköping.

Alla spelare är tillgängliga och i träning.

– Det ser osedvanligt bra ut, hälsar Janne Andersson.

För att tillägga:

- Vi ska inte dra för stora växlar av det här, men vi har gjort en anpassning belastningsmässigt och med Jonas (Hellberg) har vi fått en bättre besättning. Alla spelare är tillgängliga men alla är inte hundraprocentig form.

---------------------------------------------------------------------------

Milan måste ha två mål att gå på till returen i London. Annars är det tack och god natt mot ett engelskt lag igen. För fjärde gången i ett Champions League-slutspel.

---------------------------------------------------------------------------

När Pessimist-Pälle fick höra om den positiva statusen i IFK-truppen inför lördagens match mot Jönköpings Södra kom svaret:

-Khalili också?

----------------------------------------------------------------------------

Besviken på Thåströms nya. Den känns som en blekare upprepning, mindre intim och tröttare version av "Kärlek är för dom-plattan".

 

Kommentera och dela  
- den 14 februari 2012, kl 15:53

Inte?

Det hade inte jag heller innan jag läste om killen i Örnsköldsviks Allehanda. Det verkar i alla fall vara en speedig och jagad forward som flyttar till Norrköping i sommar för att gå på fotbollsgymnasiet. IFK Göteborg har dragit i honom och under Elitpojklägret ska Meshe, född i Kongo Kinshasa och som redan känt på A-lagsfotboll i Friska Viljor, ha varit i många scouters blickfång. Jag har i alla fall lagt namnet på minnet nu.

----------------------------------------------------------------------------

Jessica Samuelsson är med i U23-landslagets trupp som möter USA, England och Norge i månadsskiftet februari/mars. Jessica är en av fem spelare i truppen som har meriter från A-landslagsspel. 

---------------------------------------------------------------------------

Champions League-afton. Då vet ni att det kittlar i kroppen. Så här läggs i alla fall spelet: Bayern Leverkusen-Barcelona X. Lyon-Apoel Nicosia 1. Plus att Dolphins, med nye Gordon Watt spelklar, slår Borås.

----------------------------------------------------------------------------

Anders Wikström säger i Sydöstran att han är en av de snabbaste backarna i allsvenskan. "Wiken" får faktiskt ursäkta - men det är inte hans fart som gör honom till en vettig back. Snarare hans kompromisslösa tuffhet. 

-----------------------------------------------------------------------------

Det här är ingen bra låt. 

----------------------------------------------------------------------------

Däremot den här från "Pekings" bästa band: Human Size Giants.
 

 

Kommentera och dela  
- den 13 februari 2012, kl 18:51

Visst var det Josef Haddad, 24, som traditionsenligt slet på sig den randiga Sleipnertröjan för att symboliskt visa att han är klar för klubben. Men det var inget lätt beslut för anfallaren, som sportchefen Adnan Ergül jämförde med Inzaghi, att lämna Assyriska.

-Men division 1 lockar, sa forwarden som tar steget i rätt ålder.

Under de tre veckorna som Haddad tränat med Sleipner har Kent Hellström fastnat för mer än 24-åringens egenskaper att förpassa bollen i nät. 

-Josef är arbetsvillig, söker hela tiden en ny position och är självklart en vass målskytt men kan även spela fram, sa Kenta.

Klubbytet är nog den ända ändring som Josef Haddad kommer att mäkta med föresten. Östria Lambohov mot Assyriska. Assyriska mot Sleipner är inte samma sak som att bli Pekingbo.

-Nej, det kommer inte att hända. Linköping är min stad, gjorde Haddad klart.

------------------------------------------------------------------------------

Sleipner har inte shoppat färdigt än. En förstärkning "i de bakre leden" vill Hellström se och ska snart försöka fram ett definitivt ja eller nej från Thomas Lindh också.

------------------------------------------------------------------------------

Kul bollsparkarlördag i Norrköping på lördag: Sylvia möter Sleipner och IFK kommer hem för att visa upp sig för första gången i år mot Viktor Rönneklevs Jönköpings Södra. 

------------------------------------------------------------------------------

 

Kommentera och dela  
- den 13 februari 2012, kl 16:37

Stämde även av läget med Linus Hellman som förberdde sig på att bege sig till Nyköping för att träna med Bissarna ikväll. Sökte i arkivet efter en vettig bild och hittade den här från september 2008 när Hellman håller undan för en viss Alexander Gerndt.

Oavsett om det blir en fortsättning och en femte säsong i Sylvia eller en flytt till Bissarna har Hellman lovat båda parter ett besked innan helgen. 

-Det de har lagt fram är spännande. Jag hade inte åkt tillbaka om det inte varit intressant. De gör en satsning och att jag skulle få en viktig roll i laget är något som lockar,säger försvararen.

 

Kommentera och dela  
- den 13 februari 2012, kl 14:25

Här bankar ett Liverpoolhjärta, stolt och troget.

Med det poängterat: det var en mörk lördag för klubben.

Hade bara Luis Suarez låtit bygones vara bygones, sträckt fram näven och tagit Evras hand hade den unkna, stinkande soppan varit över.

Nu kastade Suarez eld på en infekterad historia och blev bränd och märkt som en barnunge.

Inte direkt så att hans rykte var i topp efter rasistutspelet.

Liverpool som klubb gjorde det enda rätta och skickade ut en offentlig ursäkt.

Suarez är en fantastisk fotbollsspelare men han pissade på sig själv och klubbmärket.

En utsträckt hand och det hade varit över.

-----------------------------------------------------------------

Det är rätt bra fart i den lokala fotbollen just nu. Kutshi Moilo till Sylvia i förra veckan. Idag presenterar Sleipner en ny spelare. Knappt spelbart på att det är Josef Haddad. Att Assyriskas skyttekung var på gång kunde ni läsa här för tre veckor sedan. Dessutom ringde Smedbys alltid så pratglade Alija Dizdarevic och avslöjade att han stärkt upp med Christoffer Hagsell, målvakt från IFK:s Tipselitlag, och att han fyndat en Joel Pettersson, med Uddevalla IS som senaste klubbtillhörighet. 

 

------------------------------------------------------------------

 

 

Kommentera och dela  
- den 8 februari 2012, kl 23:09

1-0 mot AIK. 1-1 mot Nordsjälland. Ni får kalla det hur mycket träningsmatch ni vill. IFK Norrköpings start på 2012 är i alla fall skönt kaxig. Inte bara resultatmässigt. Janne Andersson bytte ut halva startelvan från i lördags men det var samma aggressiva försvar kryddat med en liten bättre offensiv som visades upp i Danmark ikväll. Det ska skrivas med en gång: Nordsjälland kom inte med bästa laget. Fyra-fem viktiga pjäser som lyft laget till andra plats i ligan saknades men det hindrade inte FCN från att starta i ett ursinnigt tempo. IFK hade svårt att hänga med inledningsvis men släppte å andra sidan inte till en målchans värd namnet. David Wiklander (strålande igen) var den enda som var kvar i de bakre ledet seden Gnaget-matchen. Nordsjälland rullade bra fram till straffområdet, sen tog det stopp. 1-1-kvitteringen kom från ingenstans och kändes onödig. David Nilsson (stabil och lugn i övrigt) fick ett felskär, kom på mellis och det kostade andra raka 1-0-segern i vinter. Det ger följande analys:

- Defensiven har i stort sätt varit klanderfri i två matcher.

-Isaac Thelin som fick chansen på topp tog den i sin riktiga A-lagsdebut.

- James Frempong är ett spännande vänsterbacksämne och lär testas där igen.

- Det var inte varmt att titta på fotboll.

- Lars Gerson fick göra mycket skitgöra, jaga mycket boll och stänga ytor och var inte inblandat i så mycket konstruktivt.

- Tony Martinsson avslöjade under matchen att Bruno Santos vill stanna och kämpa om en plats i IFK: Brassen nobbade att åka och visa upp sig i Bahrain.

- Janne Andersson hade varit förbannad om det varit en seriematch med poäng på spel. "Vi hade full kontroll när kvitteringen kommer," sa han.

- Christolpher Telo är Mr. 100 procent. Två matcher - två mål.

- Bobbie Friberg da Cruz var bra.

- Janne Andersson har inte bestämt hur han kommer att matcha målvakterna i vinter. Om det blir varannan match eller om den han anser vara bäst för dagen.

- Idag (torsdag) ansluter Morten Morisbak Skjönsberg och Andreas Johansson. De är tillsammans med Gunnar Thorvaldsson aktuella för spel på lördag mot Lyngby.

- Janne Andersson passade på att hylla Astrit Ajadervic. "Han har lyft sitt positions - och pressspel".

- IFK kom sent till matchen, de bad om att skjuta upp den en kvart men fick avslag då det var en annan match som skulle starta direkt efter.

"Att vi ändå kan komma ut och spela så bra är starkt," anser Janne Andersson.

- Nu jag natt på ett svinkallt hotellrum.

Kommentera och dela  
- den 8 februari 2012, kl 09:30

I höjd med Slaka brände foto-Titti om IFK-bussen på E 4:an. Järnladyn rattar oss med säker hand mot Helsingborg.

-Jag vet inte om jag ska känna mig hedrad eller inte och jämföras med Margaret Thatcher, sa hon just.

-Äsch, jag menar att ni båda är coola kvinnor som tar för er, svarade jag.

Leendet som följde tolkar jag som att jag inte hamnade på minus de knappa 30 milen som återstår till sundet.

Prognosen i söder talar om minus två grader. Det är rena värmeböljan jämfört med Skytteholm i lördags i så fall.

-------------------------------------------------------------------------

Riki Cakic var allt annat än kry när jag fick tag på honom i går eftermiddag.

IFK-mittfältaren låg nedbäddad med magsjuka och finns inte med på lägret.

Frågan är var han finns med den här säsongen.

Janne Andersson har gjort klart att det inte finns plats i hans elva och att det är bäst att han söker sig ut på en ny utlåning för att få speltid.

Någon ny klubb är inte klar. Tiden går.

-Klart att det är jobbigt, medgav Cakic här.

 

 

 

Kommentera och dela Järnladyn brände om IFK-bussen (1 inlägg)
- den 7 februari 2012, kl 20:18

08:15 i morgon bitti står foto-Titti och brummar med B´latbilen redo att ta oss till Danmark. Det var en mindre rolig statusrapport som Janne Andersson lämnade under eftermiddagen. Ingen Morten Morisbak Skjönsberg mot FC Nordsjälland. Inte heller någon Andreas Johansson. Nyförvärven, de som man är mest nyfiken på att se, ansluter först under torsdagen och missar matchen mot det danska topplaget. Om AIK var tufft blir det här ännu svårare. Kanske det bästa lag som "Peking" ställs mot den här säsongen enligt IFK-tränaren som inte kunde dela med sig av en startelva. Han visste helt enkelt inte vilka spelare som han kan ställa på benen. Janne kommer dock att ge samtliga spelare en chans att visa upp sig. På lördag väntar Lyngby.

----------------------------------------------------------------------------

Ett amatörkontrakt med ett bottenlag i division 1. Det är inte för det sportsoliga som Petru Racu skrev på ett halvårskontrakt med FC Hjörring. 

-Vi har haft tur då de bara ville till Danmark, eftersom Petrus fru har en dansk pappa, säger Hjörrings sportchef Jacob Krüger till Tipsbladet.dk.

Jag säger att det kan bli svårt att hålla en landslagsplats i ett bottenlag i division 1...

Efter att ha haft en ordinarie plats i EM-kvalet kan det helt klart vara en flytt som äventyrar landslagsplatsen.

----------------------------------------------------------------------------

Zlatan får tre matcher för sitt bebistilltag. Det kan kosta Milan scudetton och jag är lika oförstående till att lappa till folk som jag är till att sparka på medspelare.

---------------------------------------------------------------------------

Schysst, mörk och bra film: Drive.

---------------------------------------------------------------------------

Kutshi Moilo känns som en ypperlig värvning av Sylvia. Han drog inte jämnt med Sleipnerledningen i fjol men var lysande stundtals på planen. Speedkulan kan dessutom användas på i stort sätt samtliga positioner på planen.

--------------------------------------------------------------------------

 Steffen Vroom är inte namnet på något nytt F1-stall utan en jänkare som testar med Tor-Arne Fredheims Ljungskile just nu.

----------------------------------------------------------------------------

Johan Jönsson, tidigare Sylvia, verkar inte vara helt nöjd med tillvaron i Eskilstuna. 

Kommentera och dela  
- den 4 februari 2012, kl 18:16

Inte så sibirisk som jag trodde och befarade. Med dubbla raggsockor, rejäla kängor, underställ, två lager med tröjor och vinterjackan deluxe gick det faktiskt okej att ta sig an årets första 90 minutare live. Men sista fem var ingen lek. Tårna klumpade ihop sig, känseln försvann och jag haltade som Zeb Macahan bort mot IFK:s omklädningsrum för ett snack med Janne Andersson för att ta del av hans åsikter efter 1-0-skalpen mot AIK. Av självklara anledningar - nollan bakåt och segern i sig - så var han nöjd men gräver vi lite djupare än så efter insatsen på Skytteholm hittar vi att:

IFK var riktigt bra i första halvlek där de trillade boll på ett underhållande och vägvinnande sätt. Framför allt på högerkanten.

Christopher Telo redan kan ha svarat för årets miss.

Men fick också göra årets första balja - och var bra i matchen.

Ni som tvivlar, och det är många, på Abbas Hassan fick ett lugnande besked. IFK-keepern var lugn, stabil och trygg.

David Wiklander var bäst på planen. Snacka om utvecklingskurva.

Att vuxna män på läktarplats  som skriker "hora" och  "tjockis" inte är så...vuxna.

Astrit Ajdarevic utmärkte sig med att visa sin smarta fotbollshjärna. Och genom att göra sig ovän med Karikari. När IFK-mittfältaren byttes ut gick han förbi AIK-bänken för att "sluta fred".

Janne Andersson inte ville dra för stora växlar av segern utan påpekade intelligent att det är 4 februari.

Men sa också att laget ligger längre fram jämfört med för ett år sedan.

Kommentera och dela  
- den 3 februari 2012, kl 14:25

Efter en slumrande ryktesvinter som inte varit speciellt galen så har värvningskarussellen tagit en skön fart samtidigt som griskylan slagit till. Gerzic och Farnerud till Blåvitt. Grahn och Bamberg till Örebro. Walid Atta till mästarna Helsingborgs IF. Det visar - temperaturen ute till trots - att det närmar sig. Men jag kan inte bortse från skeptikern i mig. AIK-IFK är alltså tänkt att spelas i morgon, lördag. Samma dag som det ska köras isracing (!) på ICA Maxi Arena i Norrköping. Det var länge sedan fotboll styrdes och begränsades av årstider men jag vete fan om det går att få ut något vettigt av en fotbollsmatch som spelas på ett isigt, halkigt underlag med ett tiotal minusgrader i luften. Match på Skytteholm eller inte? AIK har lovat IFK ett svar senast klockan nio i morgon bitti.

-----------------------------------------------------------------------

IFK Göteborg håller inte i plånboken.

Philip Haglund, Emil Salomonsson, Daniel Sobralense, John Alvbåge, Kjetil Waehler, Nordin Gerzic och Pontus Farnerud. Det summeras i ett ord: "guldfavorit". Getingens rubrik (tack för tipset Emil Karlsson) var inte lika vass. 

-------------------------------------------------------------------

Kommentera och dela  
- den 31 januari 2012, kl 14:49

Daniel Bamberg presenteras, enligt Aftonbladet, som Örebros spelare under dagen. IFK-fansens sista hopp om en tredje comeback i "Peking" är därmed definitivt krossad för den här gången. Jag fick tag på Janne Andersson under tisdagen och fick svar på varför Bamberg aldrig var riktigt nära en återkomst på Nya Parken.

-Vi anser att vi har tillräckligt bra ytterfältare och att vi har det bra beställt på positionen. Det går att använda Bamberg centralt också men där anser vi att Andreas Johansson var ett bättre alternativ, motiverar Andersson.

Så det var ingen prestige i det, att tillbaka Bamberg en tredje gång.

-Inte för mig i alla fall. Det känner jag inte till. Bamberg gjorde mycket bra för IFK men det var också en ekonomisk aspekt i det här. Det passade inte in i helheten helt enkelt.

-----------------------------------------------------------------------

Näste man att förlänga med Sylvia: mittbacken Oliver Lönn.

Antal Sylviaspelare under kontrakt just nu: nio.

Dessa är: Rasim Mehmedi, Oliver Lönn, Johan Söderberg, Johan Roxström, Allan Borgvardt, Jonathan Rasheed, Armando Ibrakovic, Gabriel Kopkin, Jens Johansson.

-----------------------------------------------------------------------

Under träningslägret i Spanien gör IFK en favorit i repris och matchar mot Real Mallorcas reserver och U-lag.

-Det är inte hundra spikat, men lutar åt det just nu, säger Janne Andersson.

 

 

Kommentera och dela  
- den 31 januari 2012, kl 14:00

...de är rätt så kusligt lika...

...Pekings senaste värvning och...

 

...forne skyttekungen Niclas Fredriksson.

 

Kommentera och dela Johansson eller Fredriksson... (1 inlägg)
- den 30 januari 2012, kl 15:43

Andreas Johansson, självklart.

Och nästan lika självklart: Lars Christian Krogh Gerson.

Det är synd att påstå att det varit överaskningarnas vinter på Nya Parken.

Janne Andersson medgav också att det är "jäkligt svårt att hålla något hemligt" nu för tiden.

Att det inte längre är några breaking news som levereras när IFK kallar till presskonferens har emellertid inte påverkat intresset.

Det var en diger grupp med murvlar och tv-team på plats. Andreas Johansson gled in i hasorna på Janne Andersson, Krister Eriksson och Tony Martinsson.

Långt ifrån den bild som målats upp av mittfältsförvärvet.

"Ante" påminde mer om snubben man ser bakom kassan på ICA.

Snäll. Nästan blyg. Långt ifrån någon Roy Keene-psykblick. Inte alls bitig eller skräckinjagande. 

Lovorden fortsatte i alla fall att ösas över 29-åringen.

Janne Andersson har flirtat med sin gamla HBK-spelare under en längre tid. Har varit på besök i Tyskland och haft många diskussioner innan treårsavtalet kunde sys ihop.

-Vi behövde en pålitlig spelare som alltid ligger på en hög nivå. Han är löpstark och klok. Han har egenskaper som gör omgivningen bra.

Johansson valde bort Halmstad när han och tjejen nu tar flyttlasset från Bochum.

-Det känns som att komma hem med språket och allt, sa Ante som kan göra debut mot AIK på lördag. 

Lars Christian Krogh Gerson återvänder till Norrköping i veckan. Tony Martinsson förhandlade länge och intensivt med Kongsvinger under helgen och kunde till slut enas om ett utbildningsbidrag runt miljonen, enligt norsk media. En klausul som ger Kongsvinger rätt till en slant vid en eventuell vidareförsäljning skrevs också in. Men det verkar inte ha varit en klackspark att komma överens.

- Det är alltid tufft att komma överens, det var lite gap och skrik, säger "Tonna".

------------------------------------------------------------------------

Spanairs konkurs ställer till det för IFK inför träningslägret. Krister Eriksson, klubbchefen, tvingades att kasta sig på telefonen för att boka om. Men det tvingar IFK att åka en dag tidigare än planerat.

------------------------------------------------------------------------

Slog ett halvt öga på redaktions-tv:n som visar USA (?)-Kazakstan. Gotta love it. Snön yr. Hemmanationen satte just slutresultatet 13-3. Mästerskapet spelas på 1 700 meters höjd. Bollen har inte kunnat skymtas än. Det är inte direkt så att det trångt på läktarna. Bandy är som Dirk Kuyt - svår att gilla, lika svårt att tycka illa om. Det finns någon slags sjuk tjusning i det otroligt oglamorösa. 

-----------------------------------------------------------------------

Örebro SK, alltså Daniel Bamberg. Inte så sexigt va?

-----------------------------------------------------------------------

Självklart nöjd och glad att vi slog ut United ur FA-cupen, men fy fan vilken skitmatch det var. Jag har väldigft svårt att fatta vad King Kenny har för spelidé. Och varför han envisas med att spela en iskall och allmänt otajmad Andy Carroll match efter match.

----------------------------------------------------------------------

Har inga forwards varit aktuella att plocka in för IFK i vinter? Jag har fått frågan från lite varstans - och passade den vidare till Tony Martinsson efter dagens PK.

-Inte vad ni vet i alla fall, skrattade han först.

Sedan meddelade han att klubben tycker att besättningen med Hasani, Thorvaldsson, Khalili som alternativ och ungtupparna Modou  Barrow, Isaac Thelin, Marcus Johansson och Christoffer Nyman håller.

-Det finns en bra chans för de yngre att på allvar vara med och konkurrera. "Totte" har sett riktigt bra ut i vinter, han tar för sig mer och mer och har klarat sig från skador, säger Martinsson.


 

 

 

 

Kommentera och dela