Setareh Yousefi

Frankly my dear...

Här kommer vår bestraffning

Norrköping Håll i hatten, det ska göras en musikal med bland andra Gwyneth Paltrow, Beyoncé, Reese Witherspoon, Andy Samberg och Cameron Diaz. Ryan Murphy, jobbige mannen bakom tv-serien "Glee" är den som ligger bakom det här projektet. Min första känsla: det här är en bestraffning av människor, för vad vet jag inte men kanske för hur vi behandlar varandra, planeten och andra varelser. I så fall rätt åt oss.

 

Här är en sjungande Cameron Diaz

För jämställdhetens skull, här är Ansel Elgort

Norrköping Ansel Elgort i läderjacka, gröna leopardbyxor

För några veckor sedan visade jag Anne Hathways hemskt läskiga utstyrsel. Känns bra nu att kunna en manlig skådespelare som driver med stilfullhet. Ansel Elgort, mest känd för sin roll i "Förr eller senare exploderar jag", var på American Music Awards där han bar kläderna ovan. Jag gillar hur nöjd han är med sina kläder. Ska kanske inte heller klaga på att en man äntligen vågar klä sig i annat än vanlig mörk kostym.

Christian Bale är avundsjuk på Ben Affleck som får spela Batman

Norrköping Christian Bale i Batman med kostymen i bakgrunden

Såklart han är, såklart han är. För Bale tar det mesta på allvar. Det spelar ingen roll hur larvig en film är som han varit med i, han tar sin medverkan på största allvar. Han var med i "Terminator" den tredje eller fjärde eller något när han tappade greppet och skällde ut en medarbetare som passerade scenen medan Bale spelade sin roll.

 

Ben Affleck ska alltså spela Batman i en kommande film där både Batman och Stålmannen spelar, en fortsättning på förra sommarens film om Stålmannen. Så här säger Christian Bale:

 

"The fact that I'm jealous of someone else playing Batman," Bale said. "I think I should have gotten over it by now."

 

Tycker jag också Christian, Batman är i slutändan en liten lek som man inte bör ta på för stort allvar. Vuxen man klär ut sig till fladdermus när han ska rädda sin stad. Det är vad Batman handlar om.

Kritikerveckan på MovieZine ger mörk bild av filmkritiken

Norrköping Det har gått två veckor sedan jag var med i MovieZines kritikervecka där de pratade med filmkritiker om läget. Jag, ett gäng rikskritiker och en filmbloggare intervjuades och alla förutom filmbloggaren såg en mörk framtid där mångfalden försvinner. Vad jag inte visste var att även sådana som arbetar för Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet har rätt dåliga arbetsförhållanden. Trodde det var lokalrecensenterna som påverkades enbart. Väldigt trist egentligen.

 

Intervjun kan du ialla fall läsa här (och sedan klicka dig vidare till de andra intervjuerna):

https://www.moviezine.se/nyheter/setareh-yousefi-det-kravs-mer-for-att-imponera-pa-filmkritiker

 

Folkbladet har också lagt upp en del recensioner på webbplatsen. Här är de:

 

The Hunger Games: Mockingjay - del 1

http://folkbladet.se/kultur-noje/morker-och-ra-stamning-nar-katniss-everdeen-ar-tillbaka-7529497.aspx

 

En duva satt på en gren och funderade på tillvaron

http://folkbladet.se/kultur-noje/masterverk-om-livets-absurditet-7507700.aspx

 

All We Have Is Now

http://folkbladet.se/kultur-noje/rockumentar-utan-driv-7464301.aspx

 

Love, Rosie

http://folkbladet.se/kultur-noje/charmigt-par-raddar-komedi-7458307.aspx

 

Bröllopskaos

http://folkbladet.se/kultur-noje/djarvt-om-rasism-och-fordomar-7432507.aspx

Anne Hathaways fula klänning är en imponerande bedrift

Norrköping Anne Hathaway poserar med en klänning som består av nät och fjärdrar och annat märkligt

Så här klädde sig Anne Hathaway på fullaste allvar till en premiär av hennes senaste film "Interstellar". Katastrofen är så total att jag ändå är imponerad att hon vågade sätta på sig den där. Överlag verkar smak inte vara något Anne är hårt drabbad av. Sök på "anne hathaway ugly dress" så får du se fler. Ingen dock som är så fantastiskt hemsk som den här.

Vissa stod först i kön när Gud delade ut egenskaper

Norrköping Jesse Williams

Det här är skådespelaren Jesse Williams, mest känd för sin roll i tv-serien "Grey's Anatomy". Jag har inte riktigt kollat på serien men flippat förbi när den gått ibland och sett honom. För ungefär två år sedan blev han en snackis eftersom en tjej kampanjade hårt för att han skulle spela Finnick Odair i "The Hunger Games". Stora delar av internet såg det som en bra idé och det fanns säkert sådana som inte tyckte det (sådana som inte ens fattat att Rue var en svart flicka, för ingen gullig snäll flicka kan ju vara svart...*hård sarkasm*). Nåja, Williams fick inte rollen, Sam Claflin fick den.

 

Men, Jesse Williams alltså. Det här såg jag om honom nyligen:

http://www.mtv.com/news/1961194/jesse-williams-ferguson-october-photos/

 

Den 9 augusti i år sköt en polis 18-årige Michael Brown i staden Ferguson i USA. Brown var obeväpnad och händelsen väckte stor uppmärksamhet och blev en rasfråga eftersom Brown var svart och liknande händelser har upprört i USA senaste året. Williams har engagerat sig i frågan på Twitter. Sedan åkte han till Ferguson och kämpade tillsammans med invånarna för rättvisa för bortgånge Michael Brown.

Williams är också styrelseledamot The Advancement Project, USA:s största tankesmedja för medborgerliga rättigheter. På universitetet läste han både film och afroamerikanska studier, under sex år arbetade han som lärare. Under sin studietid arbetade han som modell men satsade aldrig på det som karriär. Det är svårt att inte gilla en skådespelare som använder så mycket av sin tid och kraft på så viktiga saker. Han gör verkligen något av den plattform han har fått.
Jesse Williams är också gift med "en helt vanlig kvinna" som arbetar med fastigheter. Vilket i sig inte ska vara en bedrift men det imponerar mig ändå, för i sin position skulle han kunna vara mycket mer ytlig.

 

Allt det där och så utseendet (se honom på rörlig bild, han är mer imponerande då), vissa får alla önskvärda egenskaper.

Filmbloggen "Frankly my dear..." är en anspelning på det bästa filmcitatet från "Borta med vinden". I vanliga fall skriver jag om film i Folkbladet. På den här bloggen kommer jag skriva allt det som går att skriva om filmer som inte ryms i en recension. Annars kan ni läsa mina recensioner i tidningen.

Bloggar