Setareh Yousefi

Frankly my dear...

Här kommer vår bestraffning

Norrköping Håll i hatten, det ska göras en musikal med bland andra Gwyneth Paltrow, Beyoncé, Reese Witherspoon, Andy Samberg och Cameron Diaz. Ryan Murphy, jobbige mannen bakom tv-serien "Glee" är den som ligger bakom det här projektet. Min första känsla: det här är en bestraffning av människor, för vad vet jag inte men kanske för hur vi behandlar varandra, planeten och andra varelser. I så fall rätt åt oss.

 

Här är en sjungande Cameron Diaz

Kritikerveckan på MovieZine ger mörk bild av filmkritiken

Norrköping Det har gått två veckor sedan jag var med i MovieZines kritikervecka där de pratade med filmkritiker om läget. Jag, ett gäng rikskritiker och en filmbloggare intervjuades och alla förutom filmbloggaren såg en mörk framtid där mångfalden försvinner. Vad jag inte visste var att även sådana som arbetar för Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet har rätt dåliga arbetsförhållanden. Trodde det var lokalrecensenterna som påverkades enbart. Väldigt trist egentligen.

 

Intervjun kan du ialla fall läsa här (och sedan klicka dig vidare till de andra intervjuerna):

https://www.moviezine.se/nyheter/setareh-yousefi-det-kravs-mer-for-att-imponera-pa-filmkritiker

 

Folkbladet har också lagt upp en del recensioner på webbplatsen. Här är de:

 

The Hunger Games: Mockingjay - del 1

http://folkbladet.se/kultur-noje/morker-och-ra-stamning-nar-katniss-everdeen-ar-tillbaka-7529497.aspx

 

En duva satt på en gren och funderade på tillvaron

http://folkbladet.se/kultur-noje/masterverk-om-livets-absurditet-7507700.aspx

 

All We Have Is Now

http://folkbladet.se/kultur-noje/rockumentar-utan-driv-7464301.aspx

 

Love, Rosie

http://folkbladet.se/kultur-noje/charmigt-par-raddar-komedi-7458307.aspx

 

Bröllopskaos

http://folkbladet.se/kultur-noje/djarvt-om-rasism-och-fordomar-7432507.aspx

Anne Hathaways fula klänning är en imponerande bedrift

Norrköping Anne Hathaway poserar med en klänning som består av nät och fjärdrar och annat märkligt

Så här klädde sig Anne Hathaway på fullaste allvar till en premiär av hennes senaste film "Interstellar". Katastrofen är så total att jag ändå är imponerad att hon vågade sätta på sig den där. Överlag verkar smak inte vara något Anne är hårt drabbad av. Sök på "anne hathaway ugly dress" så får du se fler. Ingen dock som är så fantastiskt hemsk som den här.

Vissa stod först i kön när Gud delade ut egenskaper

Norrköping Jesse Williams

Det här är skådespelaren Jesse Williams, mest känd för sin roll i tv-serien "Grey's Anatomy". Jag har inte riktigt kollat på serien men flippat förbi när den gått ibland och sett honom. För ungefär två år sedan blev han en snackis eftersom en tjej kampanjade hårt för att han skulle spela Finnick Odair i "The Hunger Games". Stora delar av internet såg det som en bra idé och det fanns säkert sådana som inte tyckte det (sådana som inte ens fattat att Rue var en svart flicka, för ingen gullig snäll flicka kan ju vara svart...*hård sarkasm*). Nåja, Williams fick inte rollen, Sam Claflin fick den.

 

Men, Jesse Williams alltså. Det här såg jag om honom nyligen:

http://www.mtv.com/news/1961194/jesse-williams-ferguson-october-photos/

 

Den 9 augusti i år sköt en polis 18-årige Michael Brown i staden Ferguson i USA. Brown var obeväpnad och händelsen väckte stor uppmärksamhet och blev en rasfråga eftersom Brown var svart och liknande händelser har upprört i USA senaste året. Williams har engagerat sig i frågan på Twitter. Sedan åkte han till Ferguson och kämpade tillsammans med invånarna för rättvisa för bortgånge Michael Brown.

Williams är också styrelseledamot The Advancement Project, USA:s största tankesmedja för medborgerliga rättigheter. På universitetet läste han både film och afroamerikanska studier, under sex år arbetade han som lärare. Under sin studietid arbetade han som modell men satsade aldrig på det som karriär. Det är svårt att inte gilla en skådespelare som använder så mycket av sin tid och kraft på så viktiga saker. Han gör verkligen något av den plattform han har fått.
Jesse Williams är också gift med "en helt vanlig kvinna" som arbetar med fastigheter. Vilket i sig inte ska vara en bedrift men det imponerar mig ändå, för i sin position skulle han kunna vara mycket mer ytlig.

 

Allt det där och så utseendet (se honom på rörlig bild, han är mer imponerande då), vissa får alla önskvärda egenskaper.

Keanu Reeves upplever samma problem som kvinnliga skådespelare

Norrköping Keanu Reeves, närbild
Keanu Reeves är besviken på att han inte längre får stora roller i Hollywood-produktioner. Ett problem åldrande kvinnor i Hollywood upplevt ganska länge. Han får inte alls lika mycket roller som förr. Något han själv pratar om i Indie Wire. Helt klart intressant att en man råkar ut för detta. Annars brukar mäns ålder inte vara ett hinder för dem.

 

Men, män brukar heller inte se ut som Keanu Revves. Många som levt på sina utseenden har faktiskt inte klarat av att förbli aktiva speciellt länge. Skådespelare som ser bra ut har naturligtvis fortsatt spela in filmer, men i så fall för sina skådespelarkvalitéer. Keanu Reeves däremot har stor del av sin karriär att tacka sitt utseende för.

 

Nu ska man kanske inte tycka för synd om honom, han är ändå fortfarande aktiv.

Mysteriet Shia LaBeouf

Norrköping Shia LaBeouf i filmen "Fury"

Shia LaBeouf slog igenom som skådespelare med filmen "Transformers". Ända sedan dess har kollegor talat väl om honom och hans skådespelartalang. Med viss rätta, LaBeouf är skicklig. Däremot måste det ske något på filminspelningar som gör att han älskas så hårt av sina kollegor eftersom för oss andra verkar han inte så extremt förträfflig varken i filmer eller när han intervjuas.

 

Parallellt med hans popularitet finns också sidan som hånas av media och fans. Shia LaBeouf gör mycket för att kämpa emot sin popularitet, det måste sägas. För det första är han olidligt "method" i sin skådespeleri. Han tar det på extremt stort allvar. Han är som den där handläggaren som gör en riktlinje för varje steg som ska tas. Kocken som är övertygad att han räddar själar istället för att mätta munnar.

 

Bland de saker Shia LaBeouf gjort för en film är att ha dragit ut en tand för en filminspelning, förberett sig för en roll genom att ta droger och skurit sig i ansiktet, istället för att nöja sig med smink. Privat har han också ägnat sig åt en del märkliga grejer, exempelvis dök han upp på premiären av "Nymphomaniac" med en papperspåse på huvudet.

 

Man vill ju verkligen veta vad som pågår inuti den här personen, hur kommer det sig att han är så älskad och så hånad på samma gång?

Filmbloggen "Frankly my dear..." är en anspelning på det bästa filmcitatet från "Borta med vinden". I vanliga fall skriver jag om film i Folkbladet. På den här bloggen kommer jag skriva allt det som går att skriva om filmer som inte ryms i en recension. Annars kan ni läsa mina recensioner i tidningen.

Bloggar