"Det finns mer angelägna saker än EU"

Krönika av Åsa Hanell

Nej, jag har inte missat att det är EU-val den 7 juni. Men jag vet helt ärligt inte om jag bryr mig. Jo, rösta har jag tänkt göra, men sätta mig in i vad de olika kandidaterna står för varken orkar eller har jag tid att göra. Det finns så mycket annat som känns betydligt angelägnare - och närmare.

 

Som dotterns stundande student.

 

 

Tänk att det är så mycket som ska fixas den här sista skolmånaden, det hade jag alldeles glömt. Fast det är ju fem år sedan äldsta dottern satte på sig snyggmössan och med ett champagneglas i högsta hugg försvann i väg i en sidovagn.

 

Det ska skickas ut inbjudningskort, som först ska inhandlas, och långt innan dess ska det inhandlas och beställas studentmössa, studentplakat (nej, inte en aspackad student, utan en stor, fin och lagom skämsig bild av underbarnet på pinne).

 

Och sedan är det dags att öppna plånboken på nytt när det ska inhandlas studentklänning och studentskor och så ska hela härligheten transporteras i något åkbart på själva dagen och skråla lyckorop över hela staden.

 

Eftersom man inte kan lita på att Gud har åtgärdat sin inkontinens är det lika bra att införskaffa ett stort tält så att gästerna slipper gå runt under paraplyer eller trängas i köket. Så ska det planeras en meny som har allt. Några pinnar och nått bubbligt att mingla med i trädgården innan studenten kommer hemfarandes, sedan någon lite förrätt och så ska det till en vansinnigt god varmrätt, fast den kan vara kall men måste passa alla. Och så efterätten också kaffe och nåt starkt till.

 

 

Innan man kommer så långt måste man hinna göra en hel del andra saker. Som till exempel klippa gräsmattan och innan man kan göra det måste man fylla på ny olja i gräsklipparen och kolla knivarna ifall någon behöver bytas ut. Allt skräp som man inte hunnit åka till Returpunkten med och som fortfarande ligger och skräpar lite nonchalant i trädgården måste såklart iväg. Och så borde jag nog putsa fönstrena. Så är det väggarna och golvet i badrummet som borde fogas, verandan som skulle vara trevligt om den var klar och taket såklart. Och det är inte snyggt med byggplast framför köksfönstret.

 

Helst borde jag hinna renovera färdigt hela huset och stå rödkindad med köksförklädet halvvägs avtaget med ett vänligt leende när gästerna kommer. Känns egentligen inte som några större problem. Om det inte vore för att jag jobbar heltid, att det ekar när jag ropar efter slantar i plånboken och andra älsklingar förutom studenten pockar på uppmärksamhet.

 

Det ska gås på bio och det ska inhandlas resväskor och det ska lunchas och det ska skjutsas och det ska städas och diskas och lagas mat och det ska planteras och rensas i rabatter och det ska övningsköras och det ska gås på föräldramöten och...

 

...ja, det finns hur mycket som helst att prioritera kan jag lova.

 

Så tror folk att man ska hinna sätta sig in i ett EU-val. Kära hjärtanes, vilka idioter.
Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
LEDARE
NORRKÖPING
FINSPÅNG
SPORT

Maklaranons bostad

Hösterum 2
Hösterum
560 000 kr

Skillinggatan 16
Kättsätter
2 495 000 kr

Magnehult Fågeltorp 151
Rodga / Fågeltorp
595 000 kr
KULTUR & NÖJE

SENASTE NYTT FRÅN WIGHS
Konferensguiden
Charter
LMS
Hotel
Nu kan Du vara med och skapa nya Folkbladet.se
Anmäl dig här:  folkbladet.se/fokusgrupp